Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ruppert, Holý a Černochová měli nad Budějovicemi koncert v balonu

Téměř hodinový koncert v horkovzdušném balonu odehráli ráno nad Českými Budějovicemi a okolím Matěj Ruppert, Roman Holý a Tereza Černochová ze skupiny Monkey Business. Čtyři balony vzlétly kolem 6:30 z náměstí Přemysla Otakara II.; v jednom kapela, v dalších osm diváků a technika. Byl to první ozvučený koncert v balonu v ČR, řekl organizátor Jan Hájek.

"Celé naše podnikání je založeno na tom, že přinášíme lidem jiný pohled na život a chceme, aby si ho ještě víc užívali. Od začátku pandemie nám bylo tohle všechno odepřeno, a chtěli jsme proto lidem vrátit naději, rozveselit je. Jsou kapely, které hrály v balonu, ale neměly to ozvučené reproduktory ven a neměly tam diváky, takže koncert tak, jak jsme ho postavili, je asi první taková záležitost na světě," řekl Jan Hájek.

Jeho firma Zážitky.cz vlastní dva velké horkovzdušné balony a napadlo ho využít je ke koncertu. Kvůli počasí ho museli přesunout ze středečního večera na dnešní ráno. "Létání v balonech je dost závislé na počasí. Byly bouřky. My sice pořádáme šílené věci ve vzduchu, ale nejsme magoři, abychom ohrožovali lidi a techniku," řekl Hájek k přesunu. Do balonu s hudebníky se musela vedle kapely, pilota, kameramana a zvukaře vejít také aparatura. To vše fungovalo bezdrátově díky velkokapacitním bateriím a odposlechům.

V balonu zpívali Černochová, Ruppert a Holý, kteří v trojici tvoří kapelu G-Point Hunters. První tóny zazněly na náměstí, po několika minutách pak balony odletěly. "Každou akci, která dokáže rozhýbat kulturu a vrátí lidem pocit normálnosti, vždycky rád podpořím. Tahle je navíc doslova tak ulítlá, že se na ni opravdu těším," řekl Ruppert. Tak brzy ráno jako dnes ještě nezpíval. Dnes vstával v 5:00.

"Nejsou to ideální podmínky. Jinak se moc těším, protože koncert v balonu nikdo nikdy nedělal, jsme první. Zároveň je hezká věc let v balonu: absolvoval jsem ho už, když jsme testovali, jak to bude fungovat, a je to opravdu velice, velice krásný zážitek. Kromě toho, že musí občas zaznít zvuk hořáku, zažíváte velice poklidný, tichý, všeobjímající pocit, že jste nad světem a vidíte ho z ptačí perspektivy jako ten pták. Neslyšíte nic jiného než ševelení větru, což se vám u jiného stroje stát nemůže," řekl Ruppert.

Kapelu G-Point Hunters založil před lety s Holým. Hudba je hodně taneční, založená na improvizaci. Holý měl dnes v balonu i malé klávesy.

Náklady na koncert byly stovky tisíc korun. Letělo osm diváků, z toho čtyři výherci různých soutěží. Vstupenka stála 5990 korun. Záznam koncertu odvysílají organizátoři večer na webu. Budějovice si firma vybrala z víc důvodů. "Máme rádi jižní Čechy, náš horkovzdušný balon jsme křtili v Krumlově, náš technický partner je z Českých Budějovic a takhle velké náměstí jinde nenajdete," řekl Hájek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zážitky.cz

Štítky hudba, České Budějovice, balony, koncert, Matěj Ruppert, Roman Holý, Tereza Černochová, hudební skupina, Jan Hájek, horkovzdušný balon, Monkey Business, Přemysl Otakar II.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ruppert, Holý a Černochová měli nad Budějovicemi koncert v balonu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.