Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: V letňáku vystoupí Zibura, v Žižkárně zahraje Smetana a Haj

Kulturní léto v Českých Budějovicích pokračuje, a i tento týden jsme pro vás vybrali několik akcí, které určitě stojí za návštěvu. Kromě tradičních hudebních vystoupení a promítání v letních kinech se můžete těšit například na koncert v Žižkárně nebo přednášku v Háječku.

Hudba

Už dnes večer vystoupí na radničním nádvoří v rámci Radničního léta kapela Nezmaři. Koncert začíná ve 20 hodin a vstupenka stojí 260 korun.

Pokud máte raději jazz, můžete zajít v úterý na náměstí Přemysla Otakara II.. Hostem Hudebních večerů bude tentokrát kapela Two Tower Hulu Jazz. Akce je zdarma a začíná v 19 hodin.

V ten samý den můžete také vyrazit na Piaristické náměstí, kde vystoupí před Solnicí vystoupí Víťa Brabec.

Páteční večer můžete strávit v Žižkárně. Tady totiž vystoupí Emma Smetana a chybět nebude ani její partner Jordan Haj. Půjde o vůbec první vystoupení Emmy v Českých Budějovicích. Akce začíná ve 20 hodin, do areálů ale můžete vyrazit už od dvě hodiny dřívě. V předprodeji stojí vstupenky 200 korun, na místě budou o 50 korun dražší.

Film

S lákavou nabídkou přichází tento týden Letní kino Háječek. Připraven je totiž program jak pro děti, tak i pro dospělé. Ve čtvrtek můžete vyrazit se svými ratolestmi na promítání filmu Kung Fu Panda. V pátek 13. je na programu hororový večer a promítání filmu Tiché místo: Část II. Připravte se na tematickou výzdobu, ale i nápojové menu. Promítání začíná v cca 21 hodin, dorazit ale můžete už v šest večer.

Promítat se bude tenhle týden také v Žižkárně, a to ve středu od osmi hodin večer. Na programu je film Beetlejuice, který vypráví o manželském páru duchů, který se snaží vyděsit nové nájemce v jejich obrovském domě v Nové Anglii. Vstupné je dobrovolné.

I Riegrova 51 připravila tento týden filmový večer. Ten bude v úterý 10. srpna a na programu je film Kuličky. Promítání začíná o půl desáté a vstupenky jsou za sto korun.

Další

Ve 20 hodin začíná dnes na Piaristickém náměstí Večer za zdmi bývalého kláštera.  Přeneste se v čase do dob minulých a vstupte do mystické atmosféry kláštera prostřednictvím jedinečné večerní prohlídky s divadelním doprovodem Agentury Kultur-Kontakt a s panem Jiřím Míchalem, zkušeným průvodcem a místním znalcem nejcennější budějovické památky. Vstupenky můžete koupit za 180 korun.

V neděli večer vystoupí v Háječku mladý spisovatel Ladislav Zibura. Ten se vrací na pódia s novou projekcí. Tentokrát se vydal do oblasti, která je dostupná a krásná, přesto o ní většina cestovatelů nemluví. Vydal se prostopovat Evropu. Přijďte se zasmát u jeho vyprávění o 14 000 kilometrů dlouhé cestě na sedadle spolujezdce. Akce začíná ve 21 hodin a vstupenky koupíte v předprodeji za 150 korun.

Ohodnoť článek

Foto Ladislav Zibura / facebook.com

Štítky kultura, tipy, České Budějovice, vstupenka, Ladislav Zibura, Háječek, film, Emma Smetana, koncert, přednáška, hudební vystoupení, Jordan Haj, Hulu, Náměstí Přemysla Otakara II.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: V letňáku vystoupí Zibura, v Žižkárně zahraje Smetana a Haj  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.