Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Užijte si advent na Lipně s andělskou poštou, Medvíďaty i zdobením stromečku

PR článek

Letošní čtyři adventní neděle jsou ve Skiareálu Lipno naplněné adventním programem. Sváteční atmosféru pomůže vytvořit živá hudba, tvůrčí dílny pro děti a dospělé i přítomnost laskavých andělů. Na náměstí před hotelem Element tak vždy strávíte klidné nedělní odpoledne a načerpáte vánoční atmosféru. Adventní program začíná na první adventní neděli 27. listopadu, každou neděli potrvá od 12 hodin do 16. Pro všechny návštěvníky je zdarma.

První adventní neděle, které se říká železná, letos vychází už na konec listopadu. Skiareál Lipno proto pozval na neděli 27. listopadu hudební duo Glow. Zpěvačka Vlaďka Glowaczová vystudovala zpěv na Pražské konzervatoři, na piano ji doprovází její manžel Adam Glowacz, který hraje už od svých tří let. Na adventním programu představí svůj repertoár složený z populárních písní i adventních zpěvů. Dalším bodem programu jsou tvůrčí dílny, ve kterých je možné vyrábět vánoční dekorace, ozdoby, svícny a mnohé další.

Bronzová adventní neděle 4. prosince bude na Lipně věnovaná andělské poště. Navrhnete a vyrobíte si vlastní originální dopis pro Ježíška, napíšete svá přání a vše pak předáte andělům na chůdách. Protože jsou, nejen díky chůdám, blíže k nebi je pro ně snadnější dopis doručit na to správné místo a vy máte jistotu, že se to určitě stane a že to stihnou včas.

Stříbrná adventní neděle je už třetí v pořadí. 11. prosince předvede ve Skiareálu Lipno svůj um dámská folková kapela Lakomá Barka z Českého Krumlova. Pět žen, zpěv, housle, kytara, flétny a kontrabas. Pro vánoční i adventní písně je to skvělá kombinace. Tvůrčí dílničky nebudu chybět ani tentokrát a odnesete si tak nejen zážitek ale i krásný vlastnoručně vyrobený vánoční dárek nebo dekoraci.

Poslední adventní neděle je prý zlatá, letos připadne na 18. prosince. Na toto sváteční odpoledne před hotelem Element se připravuje dětský pěvecký sbor Medvíďata. Českokrumlovský sbor pod vedením sbormistra Lukáše Holce zpívá po celé Evropě, a sbírá za své umění zasloužené ceny. Určitě je na co se těšit. S dětmi a maskotem celého skiareálu lišákem Foxem se bude zdobit i vánoční stromeček. Přípravy na Vánoce se tak završí.

Čertovská návštěva na Stezce a filmový festival

Předvánoční program o adventních nedělích ještě zpestří Pekelná Stezka. Stezka korunami stromů obvykle přináší uklidňující zážitky z výhledů na okolní krajinu a hladinu jezera. V sobotu 4. prosince se ale od jedenácti hodin stane výsostným územím čertů. Ti budou pod dohledem laskavého Mikuláše i milých Andělů, a všichni společně budou mít připravenu bohatou nadílku. Za básničku či písničku bude každý smrtelník sladce odměněn. Odměnou bude jistě i vstup všem dětem do 14.99 let, které mají v den konání akce a v doprovodu dospělé platící osoby vstup zdarma.

Dalším bodem programu mezi adventními nedělemi je filmový festival Snow Film Fest. V kongresovém centru hotelu Element proběhne přehlídka světových filmů o zimních sportech a fungování člověka v extrémních podmínkách. Na Lipně je festival naplánovaný na 4. a 30. prosince od 13 do 15 hodin. Vstup je zdarma, rezervace není nutná.

Podle mluvčí Skiareálu Lipno Olgy Kneiflové si z letošního adventního programu vybere každý: „Snažili jsme se program postavit tak, aby si vybral každý návštěvník. Tvůrčí dílny ocení hlavně rodiče s dětmi, ale na adventní koncerty můžou dorazit i party přátel, nebo širší rodina s prarodiči. Filmový festival zase osloví spíše sportovce, kteří potřebují svou pravidelnou dávku adrenalinu. My se těšíme na všechny návštěvníky a doufáme, že u nás načerpají sváteční atmosféru.“

Adventní program ve Skiareálu Lipno je připravený. Stačí si jen vybrat, přijet a zažít!

Ohodnoť článek

Štítky advent, lipno, program, andělská pošta, zdobení stromečku

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Užijte si advent na Lipně s andělskou poštou, Medvíďaty i zdobením stromečku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.