Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Dead End 2023 nabídne dva zahraniční headlinery, tajemného Pana Lynxe i nová jména

PR článek

Metal s estetikou steampunku, grind-rock’n’roll, nejlepší kapely lokální scény i zahraniční hvězdy. Na to vše se mohou těšit návštěvníci 12. ročníku českobudějovického festivalu Dead End, který proběhne 24. listopadu v Kulturním domě Gerbera.

„Němečtí Pyogenesis sbírají za svou steampunkovou trilogii nadšené kritiky po celém světě. Jsou to legendy naší generace,“ představuje pořadatel Pavel Eder jednoho z headlinerů festivalu. Druhou zahraniční hvězdou jsou zkušení hardcore-metalisti Born From Pain z Holandska.

První ročník Dead Endu proběhl v roce 2009, festival si vybudoval reputaci i fanouškovskou základnu především díky dramaturgii zaměřené na české kapely a jihočeské mladé naděje. „Zahraniční kapely jsou bonus pro fanoušky,“ podotýká další pořadatel Radim Pígl a dodává, že Dead End je největší jednodenní přehlídkou rockové hudby v Česku. Během jednoho dne na třech podiích vystoupí dvě desítky kapel.

Jedním z vrcholů večera bude vystoupení kapely Gutalax. Grind-rock’n’rollový kvintet z jihočeské Křemže vystupuje výhradně v bílých ochranných overalech, s písněmi s originálními názvy jako Kocourek Mourek podráždil si šourek laděnými do extrémního metalu. Za sebou mají tři alba, nahrávky se zahraničními kapelami a úspěšné koncerty na velkých festivalech po celém světě. Pořádající Satisfvcktion na Dead Endu pokřtí novou desku. „Naše nová deska je výsledkem dlouhodobých příprav a bude dospělejší a vyzrálejší, než naše předchozí alba. Finální mix jsme svěřili vynikajícímu dánskému producentovi Tue Madsenovi,“ prozradil Broňa Míka, zpěvák Satisfvcktion.

Jedinečnou záležitostí bude teprve druhý živý koncert hudebníka a výtvarníka Michala Skořepy, respektive jeho nového projektu Pan Lynx. Budějovickému publiku představí album Kdo se bojí, musí do lesa, na němž hostují Michal Pavlíček, Michael Kocáb, Honza a Matěj Homolovi z Wohnout a další muzikanti. Dál pořadatelé zvou na plzeňské Severals, kteří se debutovou deskou Algorithm zařadili mezi špičku tuzemského progresivního metalu. Moderní tvář „kovového“ žánru zastoupí nadějní Marked As An Enemy. Fanoušky stylu hard core potěší domácí NBF a Better Way. Klasický thrash metal přiveze slovenská čtveřice Acid Force. Žánrovou pestrost doplní The Agony, čistě ženská heavyrocková kapela nebo grindeři Ingrowing, kteří se na pódia vrací po dlouhých pěti letech.

„Žádná podobná akce v takovém rozsahu, mimo festivalovou sezónu v České republice není,“ zve Radim Pígl na konec listopadu na jih Čech. Festival Dead End může proběhnout díky podpoře města České Budějovice.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky dead end, festival, hudba, kultura, program

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dead End 2023 nabídne dva zahraniční headlinery, tajemného Pana Lynxe i nová jména  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.