Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Největší hity Deep Purple rozezní písecký kulturák

PR článek

Bubeník legendárních Deep Purple míří do Písku! Ian Paice přijede se svojí kapelou Purpendicular 6. prosince do píseckého kulturáku a přiveze program největších hitů slavných Deep Purple! 

Ian Paice je legendární bubeník, který stál v roce 1968 u zrodu kapely Deep Purple a spolu s ní se po boku Led Zeppelin, Black Sabbath nebo Uriah Heep zařadil k nově vznikající vlně britského hard rocku počátku sedmdesátých let, která inspirovala spoustu jejích nástupců, kteří tvořili hudební dějiny i o několik dekád později. Nikdy Deep Purple neopustil a jako jediný ze všech členů, kteří kapelou prošli, je v drážkách všech alb, které až dodnes Deep Purple vydali.

V době její nečinnosti mezi lety 1975 – 1984 byl členem například kapely Whitesnake, doprovodného bandu kytaristy Garyho Moora nebo v projektu, který nesl i jeho jméno Paice Ashton Lord. Ve své diskografii má i nespočet hostování, kde všude mohl uplatnit a ukázat svůj neoddiskutovatelný bubenický um, díky němuž se stal vzorem pro obrovskou základnu bubeníků,  podobně jako například Jimi Hendrix pro kytaristy.

Celou tuto, více jak padesátiletou, hudební etapu si pamětníci, hardrockoví nadšenci, ale i mladí bubeničtí talenti, mohou vychutnat v rámci jeho vystoupení v píseckém Kulturním domě. Ian Paice, člen kapely Deep Purple, společně s kapelou Purpendicular přijede 6. prosince do Písku a přiveze program největších hitů slavných Deep Purple. Předprodej vstupenek a více informací najdete na zde

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky písek, kultura, hudba, koncert, pozvánka, program

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Největší hity Deep Purple rozezní písecký kulturák  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.