Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jihočeské divadlo již prodalo téměř polovinu lístků na točnu, zájem je rokordní

Jihočeské divadlo zaznamenalo letos rekordní rychlost v prodeji vstupenek na otáčivé hlediště v Českém Krumlově. Prodalo už téměř polovinu všech vstupenek. Ačkoli je začalo prodávat až 1. listopadu, oproti předchozím rokům později, lidé si jich koupili už téměř 24 tisíc, meziročně o pětinu víc. Některá představení jsou již vyprodaná.

„Vstupenky se prodávají historicky nejlépe. Je to úžasné. Letos jsme šli do prodeje později, až 1. listopadu, protože jsme měli problém se smlouvou s památkáři. A už teď jsou některá představení, zejména pátky a soboty, vyprodaná," řekla šéfka činohry a budoucí ředitelka divadla Martina Schlegelová. Divadlo dosud prodalo 23 850 vstupenek, meziročně o 3994 víc. Kapacita míst na letní sezonu je 52 170, jde o údaj bez lístků na veřejné generální zkoušky, řekla vedoucí marketingu divadlu Lenka Cimlová Ostrá.

Před otáčivým hledištěm v Českém Krumlově uvede divadlo příští rok jedinou premiéru, adaptaci románu Jane Austenové Rozum a cit. Hrát se budou dále komedie Ženy Jindřicha VIII. s Petrem Rychlým v hlavní roli, muzikál Divotvorný hrnec, horor Dracula, balet Egon Schiele - Autoportrét a rodinný titul Úplně celá česká historie.

Jihočeské divadlo přilákalo letos v létě na otáčivé hlediště 49.191 lidí. Jde o čísla, do nichž divadlo nepočítá návštěvnost veřejných generálních zkoušek. Tržby byly 46,9 milionu korun. Točna v Krumlově přináší divadlu čtyři pětiny všech tržeb. Jihočeské divadlo zahrnuje činohru, operu, balet a soubor Malé divadlo. Na příští rok má provozní příspěvek od města České Budějovice 159,1 milionu korun. V krumlovské zámecké zahradě hraje divadlo od roku 1958.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Otáčivé hlediště Český Krumlov

Štítky Jihočeské divadlo, Český Krumlov, otačivé hlediště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeské divadlo již prodalo téměř polovinu lístků na točnu, zájem je rokordní  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.