Počasí dnes14 °C, zítra11 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Poslechněte si hudbu v kostele, zajděte na burzu zvířat, nebo vyrazte s dětmi za hasiči

Víkend se blíží a v jižních Čechách se koná hned několik zajímavých akcí, které si nesmíte nechat ujít. Kromě tradiční Noci kostelů můžete vyrazit například do Metropolu na zvířecí burzu a výstavu nebo vzít děti děti na hasičský den u zámku Hluboká nad Vltavou. Za pozornost stojí také festivaly Dotkni se Písku nebo Pivní slavnosti na českobudějovickém výstavišti.

Pátek 7. června 

Městská slavnost Dotkni se Písku 

Tento víkend v Písku ožijí Palackého sady společně s Velkým náměstím. Slavnost Dotkni se Písku začne v pátek v 10 hodin dopoledne a končit bude v neděli. Akce nabídne koncerty a workshopy pro děti, mládež i dospělé. Nebudou chybět pouliční divadla, akrobatická a taneční vystoupení nebo ohnivá show. Vstup je zdarma. 

Slavnosti piva na Výstavišti 

Na budějovickém výstavišti tento víkend zazpívá a zahraje Bára Basiková, UDG, Walda gang nebo Danger rock. Na programu je soutěž Pivní stezka, na které musíte obejít 10 různých pivovarů a získávat razítka do soutěžního lístku. Zúčastní se desítky českých i moravských pivovarů, menších i větších. Těšit se můžete na klasická piva a pivní speciály. Začíná se v pátek od 16 hodin. Ceny za vstup se pohybují mezi 180 až 500 korun. 

Zažijte kostely tak, jak je neznáte 

Každoroční celorepubliková akce Noc kostelů nabízí možnost užít si atmosféru kostelů v různých podobách. Například v Českých Budějovicích si rozmanitý program připravil kostel Českobratrské církve evangelické v ulici 28. října. Kromě komentované prohlídky, výstavy nebo tvořivé dílny se návštěvníci mohou těšit na vystoupení pěveckého sboru Canzonetta, kapely Kostelní tíseň a dalších umělců. Kostel bude mít otevřené dveře od pěti hodin odpoledne až do půl jedenácté večer. 

Sobota 8. června  

Sokolský slet na Sokolském ostrově 

Sokolové si pro svůj českobudějovický slet nacvičili dvanáct tanečních skladeb, pro všechny generace. V jeden moment bude na ploše okolo 2000 sokolů, kteří budou hromadně cvičit jako jeden muž. Začátek bude v 15:30 na sokolském stadionu na Sokolském ostrově v Českých Budějovicích. 

Letní trh v Třeboni 

Na Masarykovo náměstí v Třeboni se vrátí řemeslné trhy. Přijít můžete od 9 do 17 hodin. Vstup je zdarma. Nabídnou jídlo i pití, možnost koupit si nějakou drobnost, setkat se s přáteli nebo si projít město.  

Hasičský dětský den v zámecké zahradě 

Provazový žebřík, střelba na terč nebo běžecký okruh jsou příklady disciplín hasičského dne v parku před zámkem Hluboká nad Vltavou. Na ten mohou rodiče s dětmi dorazit kdykoli od 13 hodin. Vstupné je zdarma.  

Neděle 9. června 

Chovatelé zaplní KD Metropol 

DK Metropol tuto neděli přivítá chovatele z širokého okolí. Od 9 do 12 hodin se v Metropolu bude konat terarijní burza a výstava TERA. Vstup vyjde dospělého na 90 korun a dítě do 15 let na 50. Ostatní kategorie mají vstup zdarma. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky kultura, víkend, akce, hasičský den, Noc kostelů, zvířata, burza, Metropol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Poslechněte si hudbu v kostele, zajděte na burzu zvířat, nebo vyrazte s dětmi za hasiči  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.