Počasí dnes28 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Červenec zakončí v Budějcích jazzový festival. Láká na legendárního Freda Wesleyho

PR článek

Poslední červencový týden bude v Českých Budějovicích ve znamení kultury. Konat se tady totiž bude už 14. ročník Jihočeského Jazzového festivalu, který láká na hvězdné hudebníky a kapely. Koncerty uslyší lidé kromě jihočeské metropole také v Hluboké nad Vltavou nebo v Úsilném.

V letošním roce se bude v Českých Budějovicích a okolí konat už 14. ročník Jihočeského jazzového festivalu. Tváří jazzfestu je hudebník Fred Wesley, který v lednu roku 2012 otevíral nový Jazz and blues club Highway 61 v budějovické Slávii. Na Piaristickém náměstí vystoupí 27. července od 18 hodin.

„Fred Wesley je legendární trombonista, kterého si do kapely vybrali James Brown, Funkadelic a Van Morrison. Dnes je spolu s Jamesem Brownem a Georgem Clintonem jedním z nejvíce samplovaných hudebníků na světě, především na nahrávkách současného hip-hopu,“ vysvětluje ředitel festivalu Jan Nedvěd. Wesley přijede do Budějc se svou skupinou New JB´s, která navazuje na původní Brownovu kapelu.

Festival je pořádán ve spolupráci se statutárním městem České Budějovice, městem Hluboká nad Vltavou a je podpořen grantem Jihočeského kraje.

Nejde ale o jediná hvězdná jména, která se na festivalu objeví. Úplně poprvé se v Česku představí hvězdný band, který dal dohromady Per „Bass Viking“ Mathiensen. Spojil norského hráče na klávesy Jana Gunnara Hoffa, francouzského kytaristu Nguyên Lê a žijící legendu Angličana Garyho Husbanda, který hraje na bicí.

„Kapela je evropskou hvězdnou sestavou, která představí hudbu od lyrických akustických krajin až po rockový jazz. Všichni čtyři jsou individuální virtuosové s extrémními hudebními schopnostmi a jejich souhra je místy až neuvěřitelná a výbušná,“ vysvětluje Jiří Grauer z produkce festivalu.

Kromě toho se mohou návštěvníci těšit na koncert budějcké kapely BezNot nebo nového hudebního uskupení Undo Redo. Kompletní program najdete na webových stránkách.

„Věříme, že každý koncert, včetně doprovodných programů, bude stát za návštěvu. V české premiéře chystáme v rámci festivalu ještě další dvě hudební vystoupení.  Mimořádný slovinský kvintet saxofonisty Vasca Atasanovského s mixem jazzu a world music, a úplně nový mezinárodní projekt „slovenského Truffaze“ Oskara Töröka s vyhledávanou folklorní zpěvačkou Simonou Hulejovou,“ láká dále ředitel festivalu.

Festival se koná od neděle 21. července do soboty 27. července. Vstupné zůstává stejné, jako v předchozích letech, a to 100 korun na hlavní festivalové dny. Doprovodný program je pro všechny zdarma.

Vstupenky mohou lidí už teď koupit v předprodeji na www.cbsystem.cz.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Jihočeský jazzový festival, kultura, hudba, jazz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Červenec zakončí v Budějcích jazzový festival. Láká na legendárního Freda Wesleyho  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.