Počasí dnes12 °C, zítra17 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Nadžánrové dílo, u kterého se tají dech. Vyhrajte vstupenky na představení Egon Schiele – Autoportrét

Na Otáčivém hledišti v Českém Krumlově se opět předvede baletní soubor Jihočeského divadla v tanečním představení Egon Schiele – Autoportrét. Za vznikem inscenace stojí umělečtí šéfové Národního divadla pracující pod zkratkou SKUTR (Martin Kukučka, Lukáš Trpišovský) a choreograf Jan Kodet. Vyhrajte vstupenky na představení.

Ústředním tématem tanečně výtvarné inscenace je tvorba a život expresionistického génia Egona Schieleho. „Rozhodně musím začít výjimečnou choreografií Jana Kodeta a souborem všech tanečníků, kterým moderní tanec padne jako ulitý. Atmosférou místa, kde Schiele nalezl svůj výtvarný jazyk. Ta inscenace má svou magickou atmosféru, která vtahuje. I díky mimořádným kostýmům, scénografii a hudbě,“ uvedl za režisérské duo Lukáš Trpišovský

Taneční inscenace inspirovaná detaily z kreseb, obrazů, básní, dopisů i života kontroverzního rakouského malíře Egona Schieleho, slibuje návrat jeho ducha zpět do Českého Krumlova. Odtud pocházela jeho matka a on sám zde strávil část života. Klíčovou inspirací tvůrčímu týmu byla fotografie Schieleho před svým ateliérovým zrcadlem z roku 1915. Umělec sledující sám sebe, vstupující skrze odraz do jiné reality, umělec, který hledá hranice přirozenosti, konvencí, života a smrti. Přestože ho dnes vnímáme jako jednoho ze tří předních představitelů expresionismu, společně s Gustavem Klimtem a Oskarem Kokoschkou, jeho dílo dosáhlo patřičného ocenění až dlouhá desetiletí po jeho smrti.

Kladné ohlasy sklízelo představení už v minulém roce. Letos ho mohou diváci vidět na Otáčivém hledišti od 26. července. Vstupenky jsou k dostání na webových stránkách divadla. 


Díky soutěži s Budějckou Drbnou mohou tři čtenáři vyhrát po dvou vstupenkách na představení 30. a 31. července. Stačí jen odpovědět na soutěžní otázku a čekat na slosování. Výherci bude informováni emailem. 

SOUTĚŽ SKONČILA! VÝHERCI BYLI INFORMOVÁNÍ EMAILEM. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jihočeské divadlo, Pavel Hejný

Štítky kultura, divadlo, soutěž, Jihočeské divadlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nadžánrové dílo, u kterého se tají dech. Vyhrajte vstupenky na představení Egon Schiele – Autoportrét  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.