Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Čarodejnice budou rejdit i v centru Budějc

Již od 13. století se v Čechách nejčastěji staví 30. dubna máje z jehličnanů jako například smrk. Setkat se ale můžete i s břízou. Jaké májky se budou stavět v Budějcích a blízkém okolí, se dozvíte z přehledu, který pro vás Budějcká Drbna připravila.

Pálení čarodejnic u lesa

Na konečné zastávce MHD linky číslo 3 - Máj - Antonína Barcala - bude u lesa táborák, znít bude od 16 hodin kytara a péct se budou buřty.

Vítání 1. máje

Volnočasové centrum YES pořádá od 17 hodin ve svých prostorách v Jaselské ulici č. 5 májku. Na programu je pálení čarodějnic, vztyčení máje a opékání buřtů. Jídlo a pití si ale musí přinést každý sám.

Slet čarodějnic u Slavie

Program pro děti odstartuje u KD Slavie v 17 hodin. Těšit se můžete na školu kouzel, čarodějnické pohádky, tančení a mnoho dalších zábavných aktivit. Taktéž proběhne volba nejoriginálnější a nejkrásnější čarodějnice a čaroděje Českých Budějovic. Po setmění se můžete těšit na ohňovou show a chybět nebudou ani čarodějnické dílny.

Stavění májky Zemědělské fakulty JČU

Již 4. ročník tradičního minifestiválku oslav spojených se stavěním májky a pálením čarodějnic se odehraje na louce před kolejemi Jihočeské univerzity. Pivo zde od 17 hodin poteče proudem a těšit se můžete na koncerty kapel Wane Sick, Krize středního věku, Pirates of the pubs a Curlies.

Kouzlit se bude na Martinském mlýnu

Přílet veškeré čarodějnické havěti je plánovaný na 18. hodinu, kdy se začne zdobit máj, který bude vztyčen na Martinském mlýnu v Hrádku u Trhových Svinů. Chybět nebudou soutěže pro děti, hudba a dobré jídlo.


Stavění Máje v Nových Hradech a okolí

Májka se bude slavit i na Novohradsku. Přímo v Nových Hradech se pobavíte na hřišti TJ Nové Hrady. Dalším místem, kde se bude stavět máj, bude Údolí u Nových Hradů, dále pak v obci Byňov a Nakolice.

Pálení čarodějnic v Kaplici

Tradiční lampionový průvod na Suchý vrch vyjde v 19 hodin z kaplického náměstí. Na kopci dojde k zapálení vatry, děti si budou moci zajezdit na koni a v 19:30 je pro menší děti připravena stezka za pokladem. Zábavu zajistí kapela Tabasco a od 21 hodin vystoupí Rakíja se svou akrobatickou ohňovou show.

Stavění máje v Třeboni

Tradiční akce stavění máje proběhne i na Masarykově náměstí v Třeboni, kde od 17 hodin bude připraven i doprovodný program s hudbou a tancem.

O dalších akcích nejen z kultury si můžete přečíst v Jihočeském kalendáři! Další tipy Budějcká Drbna přivítá v diskuzi.

Štítky čarodějnice, slet, májka, pálení, oheň, táborák, České Budějovice, Drbna.cz, Česko, Antonín Barcal, Yes, Nové Hrady, Třeboň, Zemědělská fakulta Jihočeské univerzity, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, omáčka Tabasco

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čarodejnice budou rejdit i v centru Budějc  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.