Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Štěstí z nebe padalo poslední den Budějovického Majálesu 2015

Pohoda, dobrá hudba, jídlo, pití, bláznivé outfity, to vše a mnohem víc zahrnoval závěrečný den Majálesu. Týdenní kulturní dění pro studenty a širokou veřejnost bylo uzavřeno dobrou hudbou nejen z českých končin. Zlatým hřebem se stala anglická kapela Lucidalabrador.

Odpolední majálesový průvod dovedl studenty a přihlížející na Sokolský ostrov, kde se volil král a královna. Po volbách rozezněla Majálesovou kavárnu první skupina Groovin´ High rytmem jazzu a swingu. „Máme všichni skvělou náladu. Škoda, že takových akcí není do roka více. Groovin´ High se mi líbí, ale docela mi vadí, jak se v tom stanu, kde hrají, zapařuje tráva. Je to tam jak v pařeništi, tak se chodím nadýchat ven čerstvého vzduchu,“ usmívá se studentka Lenka Prštíková.

ČTĚTE TAKÉ: Volba krále, nebo nezodpovědnost organizátorů?

Kapely se střídaly na dvou pódiích, takže studenti hudebně nestrádali. Odpoledne se neslo vše v duchu pohody na trávníku, upíjení pivka, kávy a povídání si s přáteli za poslechu dobré hudby. Slyšet bylo možné jak skupiny z Čech, tak i ze Slovenska nebo Velké Británie. První větší hlouček nadšenců přilákala k podiu až slovenská skupina Walter Schnitzelsson, která vnesla do posedávajících hloučků trochu energie. S přibývající tmou se Sokolský ostrov plnil víc a víc, až nebylo pomalu kam si sednout.

Zatímco Budějcká Drbna fotila ve stanu předposlední kapelu Gagarin, která ji nadchla jak originální a živou hudbou, tak i energickým podáním samotného frontmana skupiny, venku sprchlo. „To by snad nebylo ono, kdyby nám na Majálesu nepršelo. Padá štěstí,“ komentovala studentka Zuzana Vážková. Hloučky posedávajících se během mžiku vytratily pod stromy, do okolních hospůdek nebo Gerbery, kde pokračovaly v zábavě. Bohužel o to menší měla britská kapela Lucidalabrador, zlatý hřeb večera, publikum. Naštěstí ne všichni studenti jsou z cukru a trocha kapek je neodradila užít si den až do konce.

Budějovický Majáles 2015 - Den pátý

Sobota, 30. května 2015, 19:46

Budějovický Majáles 2015 - Den pátý
Budějovický Majáles 2015 - Den pátý

Štítky hudební skupina, hudba, Velká Británie, Česko, Slovensko, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štěstí z nebe padalo poslední den Budějovického Majálesu 2015  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.