Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Sobotní Zábavný den v Zoo potěší jak děti, tak i dospělé

Přemýšlíte, jak naložit s nadcházející sobotu? Máme pro vás tip - v ZOO Ohradě Hluboká nad Vltavou se od deseti hodin uskuteční Zábavný den v Zoo s 211 a Hitrádiem Faktor. Co nabídne? Muziku, autogramiádu hokejistů HC Motor, vystoupení Radka Bakaláře, ale také například stanoviště složek Integrovaného záchranného systému.

Program bude následující:

Policie
Jihočeští policisté si připravili vědomostní soutěž Ten kdo ví, ať odpoví! O co jde? Účastníci budou odpovídat na otázky z dopravy, silničních pravidel, paragrafů a tak dále. Na vítěze čeká dárek. Zajímá bude takzvaná opilecká dráha - jedná se o simulaci chůze pod vlivem alkoholu v noční době. Zvládnete ji přejít bez zaškobrtnutí? K nahlédnutí bude také nová policejní dodávka určená pro těžkooděnce.

Hasiči
Hasičský záchranný sbor si připravil ukázky techniky a také mnoho soutěží pro děti i rodiče.

Záchranná služba
Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje má nachystaný program se zdravotnickou tématikou. Děti budou soutěžit, vyzkouší si, jaké je to být zdravotnickým záchranářem, a naučí se poskytnout první pomoc. „Návštěvníci si budou moci prohlédnout speciální vozidlo pro řešení následků mimořádných událostí IVECO Daily 4x4. Nebude chybět ani sanitní vozidlo. Tentokráte představíme dětem novou speciální sanitku VW T5 s kompletním záchranářským vybavením pro transport pacientů s vysoce nebezpečnou nákazou a zároveň i pro převozy XXL pacientů,“ uvedli záchranáři.

Český červený kříž
Ve stánku Českého červeného kříže České Budějovice zájemci uvidí ukázky resuscitace a základů první pomoci. Na programu jsou také soutěže, kvízy, puzzle a tak dále.

ZOO Ohrada
Těšit se můžete na komentovaná krmení či ukázky zvířat na podiu. To ale není všechno... „Vydry, surikaty, tygr, rosomáci a další zvířata dostanou hračky, které u nich snad probudí jejich lovecké či hravé choutky. Některé z těchto hraček si návštěvníci mohou sami vyzkoušet a získat odměnu. Přijďte si vyzkoušet, jestli jste stejně šikovní jako naše zvířata.“

Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR
Zatímco si děti zasportují, mohou si jejich rodiče ve Stanu zdraví, relaxace a krásy nechat změřit cholesterol, tlak či procento tělesného tuku. Bude možné si také vyzkoušet relaxační masáž a vizážistky nalíčí maminky zdarma.

Co se týká hlavního programu, tak ten zahrnuje vystoupení skupiny Jelen, Radka Bakaláře, Vehicle bandu, Lenky Houslenky Ambrožové, Gábiny Urbánkové, SaxWork, rozhovor a autogramiádu hokejistů HC Motor. Dorazí také mistryně republiky Sharks Cheerleaders Ledenice.

Vedlejší program kromě výše zmíněného nabídne lodní modeláře, ukázky různých zájmových kroužků Domu dětí a mládeže České Budějovice, ochutnávky výrobků Madety a tak dále.

Jestliže se na Hlubokou chystáte z Budějc, můžete využít speciální vlaky, které společnost České dráhy vypraví každou hodinu. „Pokud se návštěvníci při zpáteční cestě prokáží platnou vstupenkou z akce, mají cestu zpátky zdarma. Možná je i přeprava kol,“ dodávají organizátoři.

Akce končí v 16 hodin.

Štítky zábavný den v zoo, zoo ohrada, Hluboká nad Vltavou, zoologická zahrada, soutěž, České Budějovice, Hasičský záchranný sbor, Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje, České dráhy, Madeta, Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sobotní Zábavný den v Zoo potěší jak děti, tak i dospělé  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.