Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zámek Český Krumlov disponuje novou prohlídkovou trasou - knížecí Konírnou

Unikátní kolekci zápřahových postrojů a historických dopravních prostředků dochovaných ve schwarzenberských sbírkách mohou od začátku července obdivovat návštěvníci českokrumlovského zámku. Nová expozice byla otevřena na pátém nádvoří.

„Nejpřitažlivějším artefaktem je Schwarzenberský, kompletně zapřažený vůz pro korunovaci císařovny Marie Terezie v Praze, tažený slavnostně vystrojeným šestispřežím. Pro zapřažené grošáky se dokonce dochovaly postroje včetně velmi ozdobných sametových vyšívaných pokrývek,“ uvedla mluvčí památkářů Jitka Skořepová.

Turistům by dále neměly uniknout slavnostní sáně. „Vystavené jsou také dochované čabraky, ohlávky, udidla, barokní sedla a další součásti jezdecké výstroje. Vzácné a citlivé textilní, kožené a kovové exponáty byly průběžně studovány, kompletovány, konzervovány a restaurovány. Výsledkem je exkluzivní a poutavá expozice, která představuje již šestou prohlídkovou trasu zámku.“

Knížecí Konírna je otevřena od úterý do neděle vždy od 10 hodin do 16:30. Vstupné je 60 korun. Děti, studenti, senioři a držitelé průkazů ZTP zaplatí přesnou polovinu.

Štítky Český Krumlov, konírna, Marie Terezie Habsburská, nádvoří, Praha, zámek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zámek Český Krumlov disponuje novou prohlídkovou trasou - knížecí Konírnou  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.