Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Britská ikona acid a funky jazzu Incognito rozvibruje Piaristické náměstí 15. srpna

Před pár lety bylo ještě nemyslitelné slyšet v Budějovicích Erika Truffaze, Richarda Bonu, Eddie Palmieriho s 9 Grammy, Jazzanovu, Martina Medeskiho, Freda Wesleyho a mnoho dalších jmen. Již popáté přiváží Jihočeský jazzový festival - ČEZ 2015 zajímavou muziku na jih Čech. Open air festival se uskuteční od 13. do 15. srpna v Třeboni a Českých Budějovicích.

Tváří letošní akce je kapela, kterou milovala a stále miluje velká řada lidí nejen ze střední generace. Britský band Incognito, pohybující se na podiích 31 let, do Budějovic veze plnou verzi kapely s jedenácti muzikanty a programem Amplified Soul Tour 2015. Plnokrevná muzika, jejíž covery zkouší i některé budějovické kapely, zahraje v jižních Čechách poprvé.

Ale Incognito není jediná kapela, která stojí z festivalu za povšimnutí. CBC Big Band složený z profesionálních jazzmanů nemá v Čechách konkurenci. V minulosti doprovázel Artura Sandovala či Jamese Morissona na krumlovském hudebním festivalu. Hostem big bandu na festivalu bude Josef Vejvoda, skladatel a bubeník, který letos slaví 70. výročí. 

Dva rozdílné přístupy latin jazzu představí Yvonne Sanchez s festivalovou verzí kapely a jemná Zeurítia s intimním zvukem jazzového kvartetu vynikajícího kytaristy Libora Šmoldase. Jmenovat všechny vystupující by zabralo ještě hodně řádek, ale stejně je potřeba upozornit na budějovickou formaci Bobesh, asi tu nejlepší, kterou jazzové jižní Čechy nyní nabízí. Jirka Hebík, frontman a kapelník, připravuje na festival program se speciálními hosty - Jiří Halada na saxofon, černošská zpěvačka Selina Kiosz, oba dva z Německa.

A nejlepší zpráva na konec. Celý open air festival je zdarma, jen sobota 15. srpna s hlavním koncertem Incognito je zpoplatněna symbolickým vstupným 150 korun.

Kompletní program na www.sbjf.cz.

Tisková zpráva

Štítky festival, hudební skupina, České Budějovice, Jihočeský kraj, Piaristické náměstí, Česko, Fred Wesley, Erik Truffaz, Eddie Palmieri, ČEZ, Grammy Award, Třeboň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Britská ikona acid a funky jazzu Incognito rozvibruje Piaristické náměstí 15. srpna  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.