Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Další zámek provoní květiny. Tentokrát se rájem floristů stanou Dačice

Květinové výstavy na hradech a zámcích jsou mezi turisty velmi oblíbené, o čemž svědčí fakt, že se na mnoha místech rok co rok opakují. I letos se lidé mohli pokochat například na Rožmberku nebo ve Zlaté Koruně. Kam vyrazit nyní? Do zámku v Dačicích! Ten se totiž podle slov NPÚ vůbec poprvé promění v ráj milovníků květin a jejich vůní.

Zámecké interiéry vyzdobí profesionální floristé, které přijdou s originálními aranžemi. Jejich práci budete moci posoudit od 5. do 11. září.

Akce se uskuteční v rámci cyklu Květiny z konce napoleonských časů, který se váže k oslavám dvousetletého výročí konání Vídeňského kongresu a ukončení napoleonských válek.

„Dačický zámek tato doba výrazně ovlivnila. Tehdy se totiž baronská rodina Dalbergů přestěhovala do Čech v důsledku neutěšené hospodářské i politické situace v jejich rodném Porýní. Členové této rodiny hráli roli na obou stranách napoleonského konfliktu a vkus této doby ovlivnil i vybavení a stavební podobu dačického zámku,“ uvedl kastelán Jan Mikeš.

Kdy do Dačic za květinami vyrazit? Kterýkoliv den v uvedeném termínu, tedy kromě pondělí, kdy je zámek zavřen. Otevírací doba je od 10 do 17 hodin, přičemž poslední prohlídka startuje v 16 hodin.

Štítky zámek, květiny, Dačice, Zlatá Koruna, Česko, Jan Mikeš, Porýní

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další zámek provoní květiny. Tentokrát se rájem floristů stanou Dačice  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.