Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Ohlédnutí za studentským muzikálem Úděl osudu - autoři připravili jeho koncertní verzi

Studentský muzikál Úděl osudu vloni zaznamenal úspěch. Není divu, že se mladý budějcký skladatel Vojtěch Adamčík pustil do dalšího díla, které dostane název Cyrano. Než ale nastane jeho čas, můžete se ještě vrátit ke zmíněnému Údělu osudu. Ve středu si ho autoři a fanoušci připomenou alespoň formou koncertního provedení, a to v Domu U Beránka.

Úděl osudu napsal Vojtěch Adamčík společně s Janem Batystou. V rámci koncertu vystoupí i ocenění sólisté David Zenkl a Lucie-Anna Zatloukalová. Akce, která začne v 18 hodin, se měla původně uskutečnit již v červnu, ale nakonec byla přesunuta na září.

Na muzikálu Cyrano se stále pečlivě pracuje. Autory jsou Vojtěch Adamčík a Filip Šinknera. Slavnostní premiéra je stanovena na 25. března 2016 a v plánu je deset repríz.

„Protentokrát jsme se drželi klasického literárního díla, konkrétně slavné divadelní hry Cyrano z Bergeracu od Edmonda Rostanda. Muzikál tuto předlohu zpracovává věrně a připraví divákovi nejen momenty, které nešetří vtipem a zábavou, ale i chvíle, jež ho chytí za srdce. Je to příběh velké lásky, naděje a odhodlání,“ uvádí Vojtěch Adamčík.

Autoři | Foto vojtechadamcik.blogspot.com

Štítky muzikál, Edmond Rostand, Bergerac

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ohlédnutí za studentským muzikálem Úděl osudu - autoři připravili jeho koncertní verzi  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.