Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Záchranu šumavských lesů podporují i čeští hudebníci

Budějcká Drbna v sobotu 19. září nasadila toulavý boty, které ji zanesly až na Šumavu, přímo do Horní Vltavice, kde se odehrával čtvrtý Koncert pro šumavskou divočinu. Název ji zaujal natolik, že se rozhodla zjistit bližší informace o celém projektu.

„S myšlenkou uspořádat akci, která podporuje divočinu na Šumavě, přišla asi před čtyřmi lety skupina Pleas The Treas. Oslovili nás, Hnutí duha, protože věděli, že se v tomto odvětví také iniciujeme,“ vysvětlila Drbně na uvítanou Jana Hrdličková z Hnutí DUHA.

Čtvrtým do počtu se tak stal dvoudenní festiválek v krásné šumavské přírodě, na kterém bez nároku na honorář vystoupily zvučné české kapely.

„Kapela Pleas The Treas má v režii koncerty a Hnutí Duha se postarala o odbornou část celé akce. Zajistila odborníky do diskuze, jak vědce, tak i zaměstnance Správy Národního parku Šumava. Jde nám hlavně o navázání komunikace s místními lidmi. Chceme zachovat šetrné hospodářství a mnoho dalších věcí v souznění s tamní přírodou. Proto se koncerty neodehrávají pouze v Praze, ale i přímo na Šumavě.“ řekla Jana Hrdličková.

Fakt, že se akce konala v místě „na konci světa“, nepřekvapil Drbnu natolik, jako její celková úroveň. Vstupenka na jeden den vyšla na dvě stě korun, kterými každý návštěvník přispěl, ne na honorář samotným kapelám, ale na podporu krásy našich lesů. „Jsem z celé akce nadšená. Letos jsem navštívila komerční festival v Táboře a po zaplacení osmi set korun za nic neříkající koncerty, jsem se utvrdila v tom, že podobných akcí už se víc účastnit nebudu. Tohle je oproti tomu ráj. Lidí, tak akorát, vstupné za hubičku, kapely vynikající a ještě k tomu jsem se dozvěděla spoustu zajímavých informací,“ rozplývala se studentka Milena Maláková.

Budějcká Drbna nemůže než nesouhlasit. Organizační stránce se nedá absolutně nic vytknout. V daný čas nastoupila první kapela s názvem Dalekko. Mezitím, co si návštěvníci užívali koncert, se již v druhém šapito připravovala skupina  Tvrdý/Havelka BAND. Krátké pauzy mezi koncerty každý rád využil k občerstvení. Vhod přišel v pozdějších hodinách hlavně boršč, který připravily Kuchařky bez domova.

Vrcholem sobotního večera byla bezesporu kapela Zrní. Pětice mladých umělců vytvořila hudební balzám, který byl ještě zesílen o dvě další kouzelné ingredience. Úchvatnou projekci, která vznikala přímo před našima očima, a vůni, která se nesla stanem. Většina lidí se během koncertu houpala do rytmu hudby, oči zavřené. Po každé písni přišel veliký aplaus a upřímné poděkování od zpěváka Honzy Ungera. Hudební vystoupení pokračovala až do pozdních nočních hodin v podobném duchu.

Koncert pro šumavskou divočinu

Neděle, 27. září 2015, 08:48

Tvrdý-Havelka BAND
Šumava se vším všudy

Štítky hudební skupina, koncert, Drbna.cz, Šumava, Horní Vltavice, Hnutí DUHA, les, Správa Národního parku Šumava, Zrní, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Záchranu šumavských lesů podporují i čeští hudebníci  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.