Spousty různorodých chutí a receptů nabídl další ročník Ledenického bramborování. Návštěvníci sobotní akce se těšili z ochutnávek, soutěží a zábavy pro děti.
„Ledenické bramborování jsme uspořádali podruhé. Někdo sice může namítnout, že se byl u nás podívat potřetí, ale úvodní ročník jsme měli jako nultý,“ říká Jaroslava Křížová z kulturního oddělení městyse Ledenice.
Odpolední program zpestřila kapela Krystal, vystoupení divadelního sboru Studna na chůdách nebo soutěž o nejlepší cmundu. Do soutěže se zapojilo pět spolků. „Musím uznat, že všechny soutěžní vzorky mi chutnaly. Nejlepší asi vybrat nedokážu,“ bilancovala nad soutěží bramboráků Jana Zajícová. „Jsem tu s rodinou víceméně náhodně. Ještě ráno jsme doma plánovali, kam pojedeme. Nakonec jsme se rozhodli vyrazit do Ledenic.“
A jaký by měl být správný bramborák? Receptů je samozřejmě mnoho a každý strávník má jiné chuťové pohárky. Samozřejmostí jsou nastrouhané brambory, mouka, vajíčka, česnek, majoránka a sůl. Gurmáni si rádi cmundu dopřávají například i se slaninou nebo jinou uzeninou.
Své umění ukazoval také kulinářský mág Petr Stupka. Pro přítomné vařil několik druhů. „Například jsem dělal houbové bramboráky s bylinkami, které jsem natrhal ráno čerstvé na zahrádce.“
Pro děti byl připraven skákací hrad, sladké občerstvení a také zábavné hry. Ledenické bramborování se uskutečnilo s finanční podporou Jihočeského kraje.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.