Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dýňobraní navštívilo přes sedm set lidí. Pásky u vstupu došly a dávala se razítka

Akce v lidovějším stylu se v sobotu konala i v Šalmanovicích. Druhý ročník Dýňobraní pořádalo tamní Sdružení dobrovolných hasičů a pracovala na něm opět celá vesnice spolu s Nepomukem a dalšími dobrovolníky.

Oranžová barva vévodila v sobotu v malé vsi na Českobudějovicku. Krásné dekorace nejen z dýní hned při příchodu prozrazovaly, že je celá akce připravována s velkou pečlivostí a radostí.

Jako již minulý rok, napekli a navařili místní obyvatelé dobroty z oranžových, žlutých i zelených tykví. Budějckou Drbnu hlavně příjemně potěšily velmi lidové ceny pochutin. Druhou stránkou věci byl ovšem fakt, že se ze všech stran ozývalo, jak jsou všichni přejedení. „Letos jsme napekli a připravili dvakrát takové množství dýňových specialit než loni, a přesto jsme byli brzy vyprodáni. Příští rok budeme muset péct ještě víc. Počítali jsme s vyšší návštěvností, ale s takovou zase ne,“ usmívala se spokojeně Pavlína Bedriová u prázdného stánku, kde si ještě před chvílí Drbna pochutnávala na dýňovém perníku a bábovce.

Rodiny s dětmi se na nějaký čas zabavily výrobou dýňových strašidel. Po zakoupení tykve jim byly k dispozici rukavice, nožíky, tavné pistole a neskutečné množství všech možných přírodních aranžérských doplňků. Opět se také soutěžilo. První místo o nejhezčí vydlabanou a nazdobenou dýni vyhrála Josefa Kameníková, nejhezčí vyrobené dýňové strašidýlko udělala Tereza Mejdrechová a největší dýni vypěstoval Jiří Anderle z Klenčí pod Čerchovem.

Letošní ročník byl obohacen o výstavu fotografií Evy Němcové a Marie Králové a představily se i místní spolky včelařství a mysliveckého sdružení, díky kterému si příchozí mohli pohladit živou vydru.  Nechyběla výstava starožitného dřevoobráběcího nářadí.

O hudební zpestření se postarala skupina Vehicle Club Band a ve večerních hodinách potom regionální kapela.

Dýňobraní 2015

Úterý, 29. září 2015, 18:12

Dýňobraní 2015
Dýňobraní 2015

Štítky dýně, Nepomuk, styl, Eva Horáková, Marie Králová, okres České Budějovice, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dýňobraní navštívilo přes sedm set lidí. Pásky u vstupu došly a dávala se razítka  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.