Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Blue Effect zahraje v Budějcích opět elektricky

Po roce se vrací Blue Effect do Café Klubu Slavie. Kapela, která se do srdcí všech generací vryla zejména písní Slunečný hrob, jež mimo jiné zazněla ve filmu Pelíšky, přijede tuto sobotu do Budějc. Unikátní koncert skupiny v elektrické podobě, nikoliv akustický, začne v devět hodin večer.

Česká rocková legenda založená již v roce 1968 se na jih Čech ráda vrací. Jejím hlavním a jediným stálým členem od založení až do současnosti je kytarista Radim Hladík.

Jak vznikl název Blue Effect?
Vymyslel ho Vladimír Mišík, první zpěvák naší kapely, ve které mohl hrát pouze majitel modré knížky, což byl doklad neschopnosti vojenské služby. V prvním obsazení kapely jsme ji měli všichni.

Proč jste zvolili anglický název a ne český?
Bylo to v roce 1968 a měli jsme pocit, že se nám svět otevírá. Ten pocit ale trval velice krátce. Za dva roky jsme museli název počeštit na Modrý efekt, v roce 1988 jsme se ale vrátili k tomu původnímu.

V Budějcích budete vystupovat v plné sestavě...
Sestava je stále stejná, ale budeme hrát plně elektrickou verzi. Moc se na to těšíme, protože pořadatelé většinou chtějí spíše komornější, akustické obsazení.

Prý je to neobvyklá situace, proč?
My jsme klubová kapela. Pokud je klub malý, tak se nedá hrát moc nahlas. Taková je většina klubů, a proto si elektricky moc často nezahrajeme. Jsme rádi, že to tentokrát můžeme zahrát ve zvuku, který k naší muzice patří.

Soutěž o vstupenky

Dva čtenáři, kteří do sobotní 15. hodiny správně zodpoví otázku prostřednictvím formuláře a následně budou vylosováni, získají od Budějcké Drbny po jednom volném lístku na večerní koncert.

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.

SOUTĚŽ SKONČILA

V kapele Blue Effect působil Vladimír Mišík. Správně je tedy možnost A.

Po jednom volném vstupu na dnešní koncert vyhráli čtenáři Lubomír Jeřábek a Ivana Hlaváčková. Blahopřejeme!

Štítky Blue Effect, Café Klub Slavie, České Budějovice, koncert, hudební skupina, Pelíšky, Vladimír Mišík, soutěž, Radim Hladík, Česko, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Blue Effect zahraje v Budějcích opět elektricky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.