Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Budějcké náměstí se bude hýbat ve stylu reggae

Ačkoli prázdninové měsíce léto příliš nepřipomínají, již zítra se můžete zadarmo přenést na slunnou Jamajku. Budějcké náměstí Přemysla Otakara II. se v 16 hodin rozezní tóny Reggae a Ska, startuje zde zde totiž festival REGGAE NA NÁMĚSTÍ, který pořádá Mighty Bar Velbloud za pomoci statutárního města České Budějovice.

„Festival bude moderovat jedna z nejvýznamnějších osobností z branže pražský DJ a MC SELECTOR BOLDRIK , který v Českých Budějovicích již několikrát vystupoval, o hudební doprovod v pauzách mezi jednotlivými koncerty se postarají DJové JAQUIN STEP & JAH KUB z místní kapely PUB ANIMALS,“ říká organizátor Viktor "Vikk" Řehák. „Reggae máme rádi, je to muzika, která se k létu hodí, nikoho neurazí, může si ji poslechnout každý,“ vysvětluje výběr žánru Řehák.

Celý program zahájí stálice jihočeské Ska/Reggae scény FADŽITULIKISTULÁN. Tato kapela se těší čím dál větší přízni fanoušků i kritiků, a to nejen pro své hudební kvality, známi jsou i svým přátelským přístupem a vystupováním. Jako druhá v pořadí vystoupí RASTAFIDLI ORKESTRA ze Slaného. Tato mladá kapela zatím není příliš známá, ale úspěšně si buduje jméno na české hudební scéně. Kapelu tvoří téměř neuvěřitelných 12 členů, z toho 4 dívky. Dalším interpretem vystoupí českobudějovický Reggae gury – MC MYSCHAG, známý pod jménem COLECTIV.

Posluchače jistě nadchne svým originálním projevem a přestože stojí na pódiu sám, pouze v doprovodu svého soundsystemu, jeho live shows to nijak neubírá na síle. Dokáže publikum roztančit a vykouzlit každému posluchači úsměv na tváři. 
Prvními zahraničními hosty festivalu budou švýcarští OPEN SEASON, kteří vystoupí v naší metropoli již potřetí. Tento 10ti členný ansámbl nabídne nejen geniální choreografii a energii doslova prýštící z pódia do publika, ale také hudební kvality vybroušené do absolutní preciznosti.

„Největší hvězdou festivalu je legenda svého žánru, 60letý Jamajčan PAT KELLY, který vystoupí se svou kapelou,“ říká organizátor. Pat Kelly vystupuje po celém světě již od roku 1968, natočil a vydal bezpočet alb, singlů a kompilací, spolupracoval s největšími hvězdami svého žánru ze všech koutů světa a jeho hlas je považován za jeden z nejoriginálnějších. Jméno PAT KELLY široké veřejnosti možná nic neříká, nicméně jeho hity zná celý svět.

Úderem desáté hodiny večerní končí program na náměstí, festival se poté přesune do Mighty Baru Velbloud, kde v rámci afterparty vystoupí česká Reggae hvězda SELECTOR BOLDRIK & MESSENJAH a speciální host Mr.RICKY z legendární francouzské Reggae kapely SAÏ SAÏ. „Tenhle interpret se dokonce ozval sám, doslechl se o akci, kterou tady pořádáme a protože byl zrovna poblíž České republiky, přijede do Mighty baru Velbloud zahrát,“ dodává Řehák.

Na náměstí bude připravené také občerstvení, hamburgery nebo koktejlový bar. Kromě skvělého zážitku si z akce můžete odnést také upomínkév tričko s logem festivalu,
   
Autor: Olga Píšová, Budějcká Drbna

 

Štítky festival, hudební skupina, Přemysl Otakar II., České Budějovice, styl, Jamajka, Pat Kelly, Česko, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcké náměstí se bude hýbat ve stylu reggae  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.