Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

České Budějovice o prázdninách ožijí řadou kulturních akcí

Plejáda kulturních akcí, jejichž spolupořadatelem je město České Budějovice, opanuje v následujících týdnech veřejné prostory jihočeské metropole. Už 1. července odstartuje na soutoku Vltavy a Malše festival Můzy na vodě, řekla ve středu agentuře Mediafax mluvčí města Jitka Welzlová.

Již první červencový den odstartuje u soutoku Vltavy a Malše sled šesti večerních představení hudebního festivalu Múzy na vodě. Pod širým nebem se postupně představí brněnská kapela Cimbal Classic, dámské smyčcové kvarteto s violoncellistou Štěpánem Švestkou, španělské flamenco v podání skupiny Remedios, komponované představení baletního souboru Jihočeského divadla i legendární orchestr Gustava Broma.

Vrcholem by se mělo stát vystoupení Věry Špinarové se skupinou Adama Pavlíka. "Přestože úspěch kulturních večerů u vody je do značné míry závislý na přízni počasí, jedná se o mimořádnou nabídku pro širokou veřejnost s volným vstupem," řekla Welzlová.

Na setkání s múzami u vody bezprostředně naváže Kinematograf bratří Čadíků s promítáním českých filmů přímo na náměstí Přemysla Otakara II. Také tam se 23. a 24. července uskuteční Bohemia JazzFest, jehož garantem je světoznámý jazzman českého původu Rudy Linka.

"Není snad pochyb o tom, že Bohemia JazzFest, jehož se zúčastňují špičkoví interpreti z USA i nejlepší hudebníci Evropy, si už získal zasloužené renomé daleko za hranicemi našeho regionu. Děláme tedy vše proto, aby České Budějovice byly i nadále místem tohoto setkávání světových hudebníků na otevřené scéně, za kterým k nám přijíždějí příznivci kvalitního jazzu z různých koutů republiky," zdůraznil českobudějovický primátor Juraj Thoma (HOPB).

Jazz a swing se usídlí v Českých Budějovicích i v průběhu srpna. Během Hudebních večerů na náměstí Přemysla Otakara II. se bude o sváteční náladu starat devět českých kapel. Poněkud rozvernější rozloučení s prázdninovým časem nabídne podívaná na Vodní hry, jimž bude patřit u slepého ramene Malše sobota 3. září.

Autor: Dobrin Stojcev Mediafax

Štítky České Budějovice, kulturní akce, Vltava, Mediafax, Přemysl Otakar II., Gustav Brom, Věra Špinarová, Malše, festival, Cimbal classic, Jihočeské divadlo, Rudy Linka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

České Budějovice o prázdninách ožijí řadou kulturních akcí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.