Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Co se dělo v Budějcích na prvního máje?

Pokud jste o prvním květnovém dni neměli čas brouzdat po městě a užít si další slunečný majálesový den, tak to vůbec nevadí. Budějcká Drbna to udělala a přináší vám krátký report, kde všude byla.

O tom, že Majáles není jen o hudbě a divadlu, svědčil úterní program, kde si na své přišli i sportovní nadšenci. Na Sokolském ostrově se v půl čtvrté uskutečnila bikerská exhibice. Neuvěřitelné skoky předvedli Zbyněk Bahula, Kuba Danovič, Milan Pouzar a Richard Tuš.

Po tvrdých skocích přišla něžnější část programu. Hell´s Cheerleadersje skupina dívek, která provozuje poměrně nový sport spojující prvky tance, akrobacie, pyramid, pokřiků a speciálních skoků do zajímavé a velmi efektní kompozice. Hell´s byly založeny v září 2010 jako součást oddílu amerického fotbalu Budweis Helboys.

Po jejich vystoupení se návštěvníci Sokoláku mohli sami zapojit a zahrát si frisbee s profesionálním budějckým týmem 3SB, zatančit si zumbu, nebo si zacvičit jógu.

Po celém městě v tu samou dobu probíhal Studentský jam, kde se své fanoušky snažili ulovit studenti budějckých středních škol a získat tak hlasy pro svou školu. Tato vystoupení zahrnovala divadlo, tanec, hudbu, ale i chemické pokusy a pár podařených výbuchů.

Komu bylo venku příliš horko, mohl zajít do Slavie na Ozvěny Prague Short Film Fest, kde se promítalo sedm krátkých dokumentárních filmů. Pokud bylo dost intelektuálna, stačilo sejít dolů do Café Klubu Slavie, kde probíhal folkový večer, na němž vystoupil například folkový kytarista a zpěvák Šrája. Na jeho písničky se dokonce vytvořil i kotel a návštěvníci to před pódiem pěkně rozpogovali.

„Když jsem přemýšlel, co řeknu, až se mě někdo zeptá, co je můj hudební sen, budou to jednoznačně lidé pogující na mou muziku,“ smál se sám Šrája. Po něm vystoupil pražský písničkář Sunbeam, jehož hudba by se dala popsat jako akustický grunge.

Večer od desíti hodin se pak na náplavce u Dlouhého mostu mohli návštěvníci těšit z autokina pod širým nebem. Prvomájová romantika to ale tak docela nebyla. Promítal se totiž film Klub rváčů.

Štítky Svátek práce, České Budějovice, hudba, divadlo, Klub rváčů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Co se dělo v Budějcích na prvního máje?  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.