Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Festival Černá věž má koncept, chybí ale peníze

Desítky nezávislých filmů a stovky diváků, promítací pásma, filmový maraton, filmový punč, koncert filmové hudby, předávání cen, workshop a diskuze. Vše ve prospěch dětí s postižením z Centra Bazalka. Tak by to mělo vypadat v Českých Budějovicích na konci listopadu již počtvrté.

Koncept čtvrtého ročníku Festivalu amatérských a studentských filmů Černá věž je připraven. Realizační tým ale zatím nezískal peníze.

„I letos, stejně jako vloni, připravujeme čtyři dny plné filmů, které v kině neuvidíte, a bohatého doprovodného programu. Kromě klasických promítacích pásem chceme uspořádat ukázku práce filmových maskérů, diskuzi nad filmovým pirátstvím a festival uzavřít galakoncertem filmové hudby s předáváním cen vítězným autorům. Chybí nám ale peníze, v dotačním programu města jsme zatím neuspěli, a jak by řekl filmový klasik, bez soli to nejde,“ přiblížil současnou situaci Milan Pleva, ředitel festivalu a mimo jiné jeden z vítězných autorů konceptu oslav 750 let města České Budějovice.

Organizátoři ale věří, že ochotných dárců, ať už jednotlivců, institucí nebo firem, se podaří najít dostatek, aby se čtvrtý ročník mohl uskutečnit.

Celkový rozpočet činí kolem sto tisíc korun a realizační tým ho chce pokrýt celý z peněz partnerů. „Zřídili jsme festivalový transparentní účet, aby mohl každý partner vidět, že dary směřují přesně za účelem pořádání festivalu. My vše děláme zadarmo ve svém volném čase a žádné odměny si nenecháváme. A hlavně nechceme jako zdroj financování brát peníze ze vstupného, ty patří jako vždy dětem z Centra Bazalka,“ připomíná charitativní zaměření celé akce Milan Pleva.

Ten Centru Bazalka přispěl i polovinou své odměny za vítězný návrh konceptu oslav 750 let Českých Budějovic. „Několikrát jsem měl možnost děti v Bazalce navštívit a oceňuji všechny, kteří se o ně starají a přinášejí do jejich života alespoň trochu radosti. Doufám, že na festival seženeme peníze, abychom mohli dát dětem výtěžek i letos.“

Firmy ale nemusí festivalu přispět pouze finančně. Organizátoři hledají partnery pro takzvanou in-kind spolupráci, založenou na poskytnutí významných slev nebo služeb zcela zdarma. Jedná se o tiskařské služby, výrobu reklamních předmětů, zapůjčení projekční techniky, poskytnutí reklamního prostoru, dárky do soutěží a výhry pro autory.

Realizační tým byl do loňského ročníku tvořen výhradně studenty a absolventy Jihočeské univerzity, ale nyní se už rozrůstá o další filmové nadšence. Přidat se může úplně každý, kdo má rád filmy a chce se aktivně zapojit.

Napsala Michaela Matějková
Tisková zpráva

Štítky Festival amatérských a studentských filmů Černá věž, podpora, chybějící finanční prostředky, České Budějovice, Milan Pleva, Centrum Bazalka, peníze, festival, film, Černá věž, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival Černá věž má koncept, chybí ale peníze  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.