Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Festival "LETNÍ LETNÁ"? Například Saša Rašilov coby hudebník.

Nevíte jak strávit s dětmi následující dva volné dny? Máme pro vás bezva tip. Jedná se o netradičně pojatý festival s názvem "Letní Letná", který se koná na břehu lipenského jezera ve Frymburku. Na co vše se můžete těšit nám prozradil ředitel festivalu pan Jiří Turek.

Ten nám také objasnil v čem tkví netradičnost tohoto festivalu. Předně je to o propojení účinkujících s diváky a návštěvníky. Děti si např. mohou po loutkových představeních (út. začínají v 11.00 hod.Eliščiny pohádky, stř. 11.00 hod. Královská moudrost), vyzkoušet v zákulisí jak složité je loutky ovládat, popř. se pokusit nějakou tu loutku vyřezat.

Nebo se mohou vlastnoručně "poprat" s mýdlovými bublinami po představení Václava Strassera "Duhové bubliny" (út., stř. v 17.00 hod.). Mají možnost vyzkoušet si žonglování (škola cirkusového umění), diabolo, různé výtvarné činnosti, spolupráci s klaunem Bilbem ( stř. 15.00 hod.) a ještě mnohem více činností, které děti zaručeně pobaví.

A dospělí? Když už odhlédneme od skutečnosti, že se jejich děti na festivalu náramně baví a že je o ně dobře postaráno, mají možnost celodenně navštívit originální divadelní fotoateliér Vandy Hybnerové, kde si vyberou dobový kostým, který si podle svého načančají, vyfotí se v něm a odnesou si zapaspartovanou fotku domů. Všichni si také můžete si zajít do čajovny, dát si dobrou rybičku, nebo pivko.

To vše za hudebního doprovodu skupiny Saši Rašilova Galantní Jelen.

Každý večer, tedy i dnes v pondělí Psycho Reloaded. A co co že se vlastně jedná? Čtyřdílný cyklus loutkových představení, který je inspirovaný americkými horory a sci-fi filmy. 

Další zajímavostí je tzv. Chamre separé, tedy cca 4.minutová loutková představení pro jednoho diváka klíčovou dirkou. A to buď pohádka pro děti, nebo Erotický kabaret pro dospělé.

Dnes se ještě můžete těšit na Aničku Polívkovou v pořadu- Pan Padlý,Paní Vltavská a další Případy doktora Toureta + živá hudba.

Pan Jiří Turek za organizátory všechny srdečně zve a jenom pro pořádek si dovoluje upozornit, že vstupné je zdarma.

Autoři

Štítky festival, Letní Letná, Saša Rašilov mladší, představení, Jiří Turek, Frymburk, jezero, Vanda Hybnerová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival "LETNÍ LETNÁ"? Například Saša Rašilov coby hudebník.  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.