Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Festival Nohama na zemi se vrátil po roce do Budějc

Tento týden se toho v Budějcích děje opravdu hodně - univerzitní Votvírák, studentské párty a také festival Nohama na zemi. Na ten se ve středu vypravila i Budějcká Drbna. Festival se v jihočeské metropoli uskutečnil již potřetí. Letos organizátoři pozvali hudební skupiny Fast food orchestra, Tlustá Berta a další.

Nohama na zemi nese myšlenku přiblížení situace handicapovaných lidí těm zdravým. Toho se pořadatelé zhostili výborně, když návštěvníkům připravili bariérové bary, záchody, možnost vyzkoušet si chůzi bludištěm s bílou holí či jízdu na kolečkovém křesle přes překážky, s nimiž se vozíčkáři potýkají každý den.

Celý program byl zahájen v devět hodin ráno, kdy odstartoval půlden věnovaný dětem. Ty mohly vedle Sportovní haly strávit celé dopoledne u divadla, ukázek bojového umění judo či představení canisterapie.

Odpolední program začala ve dvě hodiny skupina The Duffs a návštěvníci se začali bavit. Následně se mohli těšit na pražskou kapelu Bezpatyboty, reggea zpěváka Colectiva z Českých Budějovic a všem známou kapelu Tlustá Berta a nakonec i zakončení skupinou Fast Food Orchestra.

Celým festivalem se nesla pohoda a hlavně myšlenka vybrat co nejvíce peněz pro Centrum Kaňka, které zvolilo zajímavý systém podpory dárců. Každý, kdo přispěl více než padesáti korunami, dostal VIP pásku oprávňujícího levnější nákup piva, čaje či medoviny.

Do sbírky tak přispívali jak jednotlivci, tak i celé skupiny, které si na festivalu zahrály. Už ve tři hodiny odpoledne, tedy nedlouho před odchodem Budějcké Drbny domů, bylo vybráno 3500 korun.

Celý den bylo hezké počasí. Večerní zimu pak každý roztancoval při vystoupení Tlusté Berty nebo na rychlé rytmy Fastfoodů.

Autoři

Štítky Nohama na zemi, festival, Sportovní hala České Budějovice, České Budějovice, hudební skupina, Votvírák, Drbna.cz, rychlé občerstvení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival Nohama na zemi se vrátil po roce do Budějc  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.