Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTOREPORT: Budějce tento týden žijí Majálesem

Čtvrtý den Majálesu je za námi a návštěvníci pořád nemají dost. I Budějcká Drbna vychutnává tento sváteční týden plnými doušky a přináší report z těch nejlepších akcí, které navštívila.

Už v pondělí město krásně ožilo a Budějčáci si mohli užít skvělé zahájení přímo ve středu města. Projekce na vodní stěnu, fireshow, Silent disco a další doprovodný program, to vše přineslo majálesové pondělí.

V úterý se Drbnička vydala na Sokolský ostrov, kde je po dobu Majálesu postaven stan, ve kterém najdete vše, co je k Majálesu potřeba. Třeba stage, na níž mimo jiné vystoupili mladí jihočeští Lex Barker. Kapela, která spolu hraje jen krátce, ale uměla to pěkně rozbalit.

Stan na Sokolském ostrově přes den funguje jako kavárna, hospoda a v jedné části si můžete zakoupit majálesová trika či placku.

Po koncertě na Sokoláku se Budějcká Drbna vydala na oldies do Slavie. Je v podstatě jedno, kam vás vítr zanese, jelikož Majálesem žije celé město a společenský ruch je opravdu všude.

Ani ve středu neseděla Drbna doma. Jen bylo potřeba trochu zvolnit tempo, aby vydržela až do soboty. Sokolský ostrov patřil hlavně rodinám s dětmi. Vystoupil tady Dětský soubor ZUŠ, loutkoherecký soubor Já to jsem a večer si mohli návštěvníci poslechnout Velký ZUŠ band.

O kousek dál na Zlatém mostě probíhal od tří hodin piknik CBArchitektury. Na umělém trávníku se tu pod širým nebem sešlo několik desítek hostů a při příjemném hodování mohli poslouchat kytarové brnkání nebo jen tak vychutnávat modré nebe a báječnou atmosféru. Oproti minulému roku byl piknik vylepšen velkou houpačkou, zavěšenou přímo na mostě k radosti všech přítomných (nejen) dětí.

Když se Budějcká Drbna příjemně občerstvila, rozhodla se udělat i něco pro své zdraví. Majáles totiž není jen o kultuře a najde se tu i sportovní vyžití. Ze Sokolského ostrova se běžel pětikilometrový běh Stromovkou.

Organizace běhu nebyla sice nejlepší, trasy byly špatně značené a běžci často zmatení. Nutno ale říci, že Drbničce by nepomohly ani metrové šipky ukazující směr, jelikož trochu přecenila své síly a podcenila přípravu. Zato se báječně přeplácala na pikniku, což přineslo neblahé následky a běh si trochu zkrátila.

Aby sportovní výkon vystřídal zase nějaký kulturní zážitek, zaskočila potom do Café Klubu Slavie. Od devíti hodin zde zahrálo divadlo T601 nevšední komedii o všedních záležitostech. Slavie byla plná a všichni se náramně bavili neřízeným humorem a nadsázkou, jakou herci T601 do Budějc přinesli.

Doufejme, že Budějcká Drbna vytrvá a Budějčáci si spolu s ní vychutnají i zbylé dny jedinečného multikulturního festivalu, který v České republice nemá obdoby.

10. Budějovický Majáles 2013

Pátek, 10. května 2013, 08:45

Lex Barker
Piknik si užívaly i malé děti

Štítky Budějovický Majáles 2013, Drbna.cz, České Budějovice, piknik, Lex Barker, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTOREPORT: Budějce tento týden žijí Majálesem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.