Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hudební hvězdy roztančily zaplněnou náplavku

Odhadem přes osm tisíc lidí se sešlo ve čtvrtek na náplavce u Dlouhého mostu. Po roce se do Českých Budějovic vrátila akce t-music Back to School, která letos přivezla známá jména české hudební scény. Mezi hlavní účinkující patřila ska kapela Sto zvířat a přes čtvrt století hrající Chinaski.

Lidé se na náplavce začali scházet již ve tři hodiny odpoledne, v tu dobu totiž celá akce začala. Celkem do Budějc organizátoři pozvali pět kapel a časový plán přiřkl každé skupině na vystoupení 50 minut. Výjimkou byli Chinaski, kteří hráli přes hodinu až do samého možného konce, a to 22. hodiny.

Ve tři hodiny odpoledne celý program odstartovala kapela ATMO music, po ní vystoupili Dolls in the Factory, pražská kapela s budějckou rodačkou Anetou Galisovou Prague Conspiracy, legendární Sto zvířat a tečku za celým programem udělali již zmínění Chinaski.

Festival se oproti minulému roku přesunul do prostorů pod Dlouhým mostem, což s ohledem na rekordní účast byl od organizátorů dobrý tah. Lidé zaplnili skoro celé parkoviště, seděli na svazích, schodech a pořadatele může tento zájem určitě těšit.

Do redakce Budějcké Drbny však dorazil i negativní ohlas na průběh akce. „To, co se okolo dělo, bylo brutální. Městská policie absolutně ignorovala kolaps, který způsobil dav v řádu tisíců neurvalých a podnapilých návštěvníků, a to jak před, tak i po koncertě. Návštěvníci nekontrolovaně chodili po silnici a útočili na jedoucí auta,“ stěžuje si čtenář, který si nepřeje být jmenován.

„Městská policie byla asi patnáct minut telefonicky nedostupná, a když se jim člověk konečně dovolal, tak místo vysvětlení nebo omluvy se setkal s arogancí a neurvalostí. Ale hlavně nebyl nikde jediný strážník, aby řídil dopravu, popřípadě se staral o klid v ulicích. K tomu ještě bylo kvůli koncertu vypnuto veřejné osvětlení, které ale nebylo včas zapnuto... Takže horor, tma, chaos. Státní policie po zavolání byla drzá a řekla, že je to akce města, tak ať si to zajistí samo,“ dodal ještě naštvaný Budějčák.

t-music Back to School 2014 v Budějcích

Pátek, 10. října 2014, 12:25

t-music Back to School 2014
t-music Back to School 2014

Autoři

Štítky t-music Back to School, náplavka, Dlouhý most, České Budějovice, Sto zvířat, Prague Conspiracy, Chinaski, hudební skupina, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hudební hvězdy roztančily zaplněnou náplavku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.