Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kdybych byl architektem... tak by možná Budějce vypadaly jinak

„Vezmi štětec, tužku, namaluj mi... ale kdepak, žádnou hrušku! Namaluj, co bys postavil, vytvořil, vymyslel, kdybys byl architektem.“ Taková byla výzva pro děti a studenty, kteří svá díla vystavují na výstavě s názvem Kdybych byl architektem v Alšově jihočeské galerii v Hluboké nad Vltavou.

Ve výstavním sále AJG se představuje svět velké fantazie i výtvarného umění - a také velmi zajímavého pohledu na architekturu - na to, jaká je a hlavně jaká by mohla a měla být.

Svá díla představuje téměř padesát jihočeských mateřských, základních, středních i uměleckých škol. A je opravdu na co se dívat. Od nevšedně ztvárněných historických architektonických staveb a prvků přes současnou architekturu až po vizionářské stavby bližší i vzdálené budoucnosti.

Mladí autoři obrázky i trojrozměrnými exponáty vyjadřují nejen svá přání, ale také překvapivě propracované „architektonické“ nápady. Projekt ideální vesnice, město snů, mrakodrap, který je vlastně celým městem, ale i obrázky nebo modely rodinných domů, dětských hřišť, školních dvorů pro sport a hry... Nechybí ani fantazijní Zeď dětství, zajímavé návrhy autobusových zastávek nebo model krajiny se silnicemi, mosty, řekou či železnicí.

Výtvarníci - architekti se zamysleli i nad tím, jak by mohly a měly vypadat Budějce, co nám v našem městě chybí. Jejich díla by mohla být velmi inspirativní pro městské radní a zastupitele. Výstava Kdybych byl architektem v Alšově jihočeské galerii potrvá do 14. dubna.

Výstava Kdybych byl architektem na Hluboké

Úterý, 9. dubna 2013, 20:20

Výstava Kdybych byl architektem na Hluboké
Výstava Kdybych byl architektem na Hluboké

Štítky Kdybych byl architektem, výstava, Alšova jihočeská galerie, Hluboká nad Vltavou, architekt, České Budějovice, Alšova jihočeská galerie v Hluboké nad Vltavou, architektura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kdybych byl architektem... tak by možná Budějce vypadaly jinak  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.