Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Letní kino bude až do rekonstrukce parku promítat zdarma

Zatímco dlouhodobou budoucností parku Háječek se v minulých měsících zabývala architektonická soutěž, vedení města řešilo, co bude dál s tamním letním kinem. Radní nakonec rozhodli, že provoz Letního kina Háječek bude zachován jako součást letní kulturní nabídky.

Jelikož dostupná technologie umožňuje pouze promítání starých 35milimetrových filmů, kterých je v archivech široká nabídka, bude možné sestavit zajímavý program.

„Proto jsme se rozhodli zpřístupnit letní kino zdarma, jako protiváhu toho, že nebude nabízet horké novinky. Lidé mohou do kina bez starostí přijít, posedět, pobavit se a zase klidně odejít,“ poznamenal primátor Českých Budějovic Juraj Thoma.

Kino bude otevřené a volně přístupné od července do srpna dvakrát týdně. Náklady za celé léto při této pravidelnosti promítaní budou činit 204 tisíc korun.

Ve stejném režimu bude letní kino fungovat pravděpodobně až do doby, než dojde ke kompletní rekonstrukci Háječku.

Jednou z podmínek architektonické soutěže na budoucí podobu parku bylo právě zachování funkce letního amfiteátru, který však bude subtilnější a také víceúčelovější než ten stávající.

„Rád bych také pozval k návštěvě parku Háječek, jež díky rekonstrukci mobiliáře, kašny a sadovým úpravám přežil tak řečeno svou klinickou smrt. Z někdejšího temného a nevlídného místa je nyní atraktivní a příjemné místo pro vycházku nebo piknik. Mám z toho velkou radost,“ dodal Thoma.

Štítky Letní kino Háječek, provizorní provoz, vstupné zdarma, České Budějovice, letní kino, Háječek, Juraj Thoma

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní kino bude až do rekonstrukce parku promítat zdarma  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.