Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Marimba zapojila do své show všechny diváky

Nestává se často, že jsou diváci na koncertě zapojeni do hudebního představení. Bubeníci z kapely Marimba však umí vtáhnout do rytmu a zapojit své publikum, které hra na plastovou rouru v pondělí večer v Metropolu neskutečně bavila.

„Dlouho jsem si žádný koncert tak neužila. Člověk se pohodlně usadil do měkkých sedadel a mohl si tak skvěle vychutnat grotesku, kterou kluci na pódiu předváděli,“ vyřkla svůj názor Kamila Kocourková.

Během vystoupení jsme slyšeli hru na marimbu, vibrafon, bass marimbu, zvony, samozřejmě i bicí soupravu a další bicí nástroje.

Že jste nikdy předtím neslyšeli o těchto zvláštních hudebních nástrojích? Nevadí, Budějcká Drbna také ne, a proto nelenila a zjistila pár zajímavostí.

Marimba je bicí hudební nástroj, který pochází z Afriky a do Ameriky byl přivezen černými otroky. Avšak obyvatelé státu Chipas v Mexiku, kde mají nástroj v oblibě, věří, že je původem odtamtud.

Marimba, na rozdíl od vibrafonu, který má zvuková tělesa z kovu, tvoří zvuk údery do dřevěných destiček. Pod každou z nich je kolmo zavěšena ocelová rezonanční trubka, která zesiluje zvuk.

Jestli však v Mexiku při hře na tyto skvělé nástroje dělají takové kousky, jaké v DK Metropol předvedla skupina Marimba, se asi nedozvíme.

Kluci každopádně zvládli ihned po náročném představení naběhnout k východu z divadelního sálu prodávat reklamní drobnosti a hlavně nadšenému publiku, kterému v průměru bylo překvapivě tak čtyřicet let, podepisovat vše, co se dalo.

Štítky Marimba, bubeníci, show, DK Metropol, Dům kultury Metropol, koncert, představení, Mexiko, hudební skupina, Drbna.cz, Afrika, Amerika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marimba zapojila do své show všechny diváky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.