Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Město pronajalo kryt civilní obrany ke kulturním účelům

Kryt civilní obrany v budějcké Vodní ulici se změní v hudební a taneční zkušebny. Radní ho pronajali občanskému sdružení Kultura pro mládež. Město kryt nabídlo prostřednictvím Správy domů k pronájmu jako nebytový prostor, přihlásil se však jediný uchazeč.

„V kreativním prostoru chce sdružení, jež je provozovatelem portálu Zkušebny.com, vedle zázemí pro kapely nabízet umělecké dílny, zkušebny pro divadla, taneční soubory, včetně folklorních, hip-hopery či dýdžeje, využít je bude možné i pro tvorbu a prezentaci uměleckých děl a řadu dalších variant trávení volného času,“ uvedl radní Ivo Moravec.

Zkušebny.com byly založeny v roce 2004, dnes fungují jako nezisková organizace v řadě měst. Projekt získal několik ocenění.
Smlouva o pronájmu krytu bude schválena na dobu neurčitou za 112 tisíc korun ročně. K dispozici bude 427 metrů čtverečních.

„Kryt se nachází ve Vodní ulici přímo pod silnicí za nádražím, v okolí nejsou žádné bytové domy. Při budování komunikace byl kryt opraven,“ dodal primátorův náměstek Kamil Calta.

V případě potřeby bude muset být kryt okamžitě zprovozněn pro původní účely. Na spádovém území Českých Budějovic je jedenáct aktivních stálých úkrytů. V majetku města jsou čtyři.

Areál Okružní s kapacitou 340 lidí je využíván jako sklad a místo pro práci charity s nepřizpůsobivými obyvateli. Stejně velkou kapacitu má právě pronajatý kryt ve Vodní ulici. Další, při Základní škole Máj, byl stavěn pro 1250 lidí. Udržuje ho škola. Čtvrtý kryt v areálu dopravního podniku využívá dům dětí jako střelnici.

Dalších sedm krytů je v majetku právnických a fyzických osob. Kryty eviduje a případné žádosti o vyřazení z úkrytového fondu zabezpečuje Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje.

Zdroj: ČTK
Foto: Zkušebny.com

Štítky kryt civilní obrany, Vodní ulice, České Budějovice, Zkušebny.com, Ivo Moravec, Hasičský záchranný sbor, Civilní obrana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město pronajalo kryt civilní obrany ke kulturním účelům  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.