Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na srpnové Dámské jízdě v CineStaru se tančila salsa

Jak už tomu bývá ve středu zvykem, budějcké multikino CineStar pořádalo Dámskou jízdu. Pobavit něžné pohlaví se dostavily lektorky českobudějovického tanečního studia Kredance a jako zlatý hřeb večera se promítala filmová předpremiéra očekávaného snímku Jana Hřebejka Svatá čtveřice.

Dusné počasí a lehké přeháňky nezabránily ženám zúčastnit se další Dámské jízdy. Sál číslo sedm byl téměř vyprodán, ale jelikož se z technických důvodů celá akce přesunula do větších prostor, nebyla tato skutečnost tak patrná.

Program tentokrát zpestřovaly lektorky tanečního studia Kredance, které nám nejdříve představila jedna z jeho zakladatelek Markéta Málková. Dále pak vyzvala odvážné a tancechtivé dámy před filmové plátno, kde se pod vedením Moniky Lampedecchia vyučoval latinsko-americký tanec salsa.

„Jsem ráda, že jsem se odvážila a šla si dolů zatančit. Naštěstí mé pohybové nedostatky zůstanou jen mezi námi děvčaty,“ smála se Karolína Málková. Taneční lekce se zúčastnila také Budějcká Drbna a byla nadšená. Jediné, co znepříjemňovalo skvělou atmosféru a svižný rytmus, bylo úmorné dusno, a proto se zrušila další plánovaná výuka tance merengue.

Ženy si po tanci odpočinuly u promítání dvou krátkých prezentací Kredance. Na jedné z nich tančil latino danzu Javier Jesus Escobar Castillo spolu s Markétou Málkovou, na druhé byl účastnicím představen balet pro dospělé pod vedením Sergeje Škalikova.

Ještě před promítáním filmu zatančila Monika tanec bonga bonga, který se tančí na italských plážích, a Renata Šťastná předvedla ukázku flamenca, při které bravurně zvládla hru na kastaněty.

Dlouho očekávaný film známého režiséra Jana Hřebejka a scénaristy Michala Viewegha nezkazil dobrou náladu, která v sále panovala. Místností se ozýval smích a bylo vidět, že se účastnice Dámské jízdy dobře baví.

Názory na tento snímek se však dost lišily. „Mám moc ráda knihy pana Viewegha, stejně tak i filmy, které jsou podle nich natočeny. Ani film mě tedy nezklamal. Dobře jsem se pobavila, ale rozhodně se jím nenechám inspirovat,“ prozradila Drbně Milena Housková.

„Kdybych nestála o prezentaci tanečního studia, tak by mě na tento film nikdo nedostal. Hřebejk mě už delší dobu žádným filmem neoslnil, ba naopak. Je pravda, že téma celého filmu je dost náročné a autoři se ho nezhostili zase tak špatně, ale klasicky to bylo přehnané a nereálné. Jsem zvědavá na vlnu rozvodů, která nastane u páru pokoušejících se napodobit Svatou čtveřici,“ zhodnotila film Hana Braunová.

Štítky Dámská jízda, Cinestar, multikino, České Budějovice, film, Jan Hřebejk, studium, tanec, Michal Viewegh, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na srpnové Dámské jízdě v CineStaru se tančila salsa  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.