Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Prázdniny byly zakončeny pouštěním lampionů štěstí po Malši

Světélkový happening na vodě se ze začátku neobešel bez kapek štěstí. Počasí se však přece jenom smilovalo a pršet přestalo, takže svíčky v plujících lampionech přinesly potěšení přihlížejícím nadšencům. Lampiony se proháněly po slepém rameni řeky Malše dlouho do noci.

Poslední prázdninovou sobotu si děti i dospělí zpříjemňovali na festivale Město lidem, lidé městu. Vyvrcholením této dvoudenní slavnosti bylo již tradiční pouštění lampionů štěstí, které bylo možné si dopředu zakoupit na různých místech Budějovic.

Někteří přinášeli lampiony ozdobené a krásně pomalované. Jiní je přímo na místě popisovali propiskami nebo je nechávali čisté.

„O této akci jsme se dozvěděli náhodně, takže jsme si lampion koupili až tady na nábřeží.  Čistý ho necháváme schválně. My si budeme něco přát, až ho budeme vypouštět na vodu,“ smála se Hanka Vojáčková.  Nejčastěji se na lampionech objevovaly jména lidí, kterým bylo štěstí přáno. Děti malovaly i obrázky a některé lampiony byly ozdobené květinami.

V osm hodin se lidé shromáždili u Železné panny, na Sokolském ostrově a u letního kina Háječek, odkud pouštěli svoje štěstí. Lampiony se ze začátku držely hlavně u kraje, takže je lidé různě odháněli deštníky za doprovodu výskajících dětí, které napjatě sledovaly ten svůj. Všichni se pak za tmy kochali nádhernou atmosférou a s úsměvem na rtech odcházeli do svých domovů.

Město lidem - lampiony štěstí

Neděle, 31. srpna 2014, 14:36

Lampióny štěstí
Lampióny štěstí

Štítky město lidem, lampiony, lampion, Malše, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prázdniny byly zakončeny pouštěním lampionů štěstí po Malši  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.