Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Přijďte si vyzkoušet, s čím se musí vypořádat vozíčkáři

Festival Nohama na zemi, který se uskuteční ve středu 10. října od 13 do 22 hodin u Sportovní haly v Českých Budějovicích, je kulturní akce zaměřená na pomoc handicapovaným lidem. Projekt klade důraz na seznámení široké veřejnosti s problémy postižených, ale také bariérami, které musí denně překonávat.

Na tyto bariéry bude kreativním způsobem upozorňováno například bary a toaletami. Handicapovaní návštěvníci je budou mít dostupné, ostatní se naopak musí vypořádat s vyvýšenými. Na festivalu se setkáte i s dalšími překážkami, aby všem příchozím připomínaly perspektivu vozíčkáře.

Celý den se dobrovolníci s kasičkami v rámci veřejné sbírky budou pohybovat mezi návštěvníky a za příspěvek pro občanské sdružení Kaňka obdrží pásku, která jim zajistí zajímavou slevu na nápoje a jídlo.

Na festivalu vystoupí kapely The Duffs, Colectiv, Fast food Orchestra, Bezpatyboty a Tlustá Berta. Moderátorem festivalu bude Miroslav Louženský, přezdívaný Kalous, který již hrdě odmoderoval čtyři Odpadfesty a jeden ročník Budějovického Majálesu.

Součástí festivalu Nohama na zemi je také Dětský půlden. Tato akce, která odstartuje v 9 hodin ráno, je určena pro děti z Dětského domova v Horní Plané, mateřských i základních škol, aby se i jim více zpřístupnila kultura.

Dětský půlden bude zpestřovat občanské sdružení Tvor, které s nejmenšími návštěvníky bude vytvářet předměty na památku, Výcvikové canisterapeutické sdružení Hafík by mělo ukázat, že i němá stvoření nám mohou efektivně pomoci, Téměř divadelní společnost bude hrát divadla pro děti a připraveny budou i další různé hry.

Díky sponzorům mají organizátoři připravené drobné občerstvení pro paní učitelky ze základních škol a školek. Vstup pro všechny návštěvníky je zdarma.

Program festivalu

9:00 přivítání dětí na dětském dni
9:30 začátek soutěží
10:00 divadlo
10:15 ukázka Judo České Budějovice
10:30 Hafík - ukázka canisterapie
11:00 divadlo
11:15 ukázka Judo České Budějovice
11:30 Hafík - ukázka canisterapie
12:00 divadlo
14:00 The Duffs
15:15 Bezpatyboty
17:00 Colectiv
18:45 Tlustá Berta
20:30 Fast food orchestra

Napsal Lukáš Pöchmann

Štítky Nohama na zemi, festival, Sportovní hala České Budějovice, divadlo, České Budějovice, kulturní akce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přijďte si vyzkoušet, s čím se musí vypořádat vozíčkáři  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.