Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Šarmantní Ladislav Zibura bavil divadelní scénu DK Metropol

Ladislava Ziburu asi není třeba dlouho představovat. Člen organizačního týmu Budějovického Majálesu, student Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity, Budějčák a milovník nevšedních výletů a poutí. Tak by se dal Ladislav doposud charakterizovat.

Láďa nyní objíždí Českou republiku se svým vyprávěním o pouti do Jeruzaléma, kterou loni v létě absolvoval a ze které si přinesl velké množství zážitků a zkušeností. Tyto zkušenosti si ale nechce nechat pro sebe a po Brně uspořádal přednášku i v Českých Budějovicích, svém rodném městě.

Na úvod začal tím, jak vše vzniklo a jak ho vůbec pouť do Jeruzaléma napadla. V jeho životě se nejednalo o první výlet takového rázu, již po maturitě vyrazil na Svatojakubskou cestu do Santiaga de Compostela. Cesta ho nadchla. Přestože si na ní prožil své, vyrazil další rok z Budějc do Říma a rok nato na kole k Severnímu moři. Tento plán mu úplně nevyšel, po dlouhé cestě totiž zjistil, že se vyskytl u Baltského moře, a tak se umyl, otočil a jel domů.

Po těchto zkušenostech chtěl zažít i něco jiného, něco míň evropského, proto se mu v hlavě urodil nápad s poutí do Jeruzaléma, jednoho z nejstarších měst na světě. Cesta mu zabrala 40 dnů, ušel během ní přes 1400 kilometrů, několikrát málem umřel nebo se narodil a zažil spoustu vtipných situací.

Budějcká Drbna nechce vyzradit úplně všechno, co Láďa na cestě zažil. Určitě tak využijte šance a zajděte na druhou přednášku, kterou tým okolo Ládi z důvodu velkého zájmu o vyprávění přidal na neděli 19. dubna.

Autoři

Štítky Ladislav Zibura, cesta, pouť, Jeruzalém, divadelní scéna, DK Metropol, vyprávění, zážitky, zkušenosti, Dům kultury Metropol, Fakulta sociálních studií Masarykovy univerzity, České Budějovice, Česko, Brno, Řím, přednáška, Santiago de Compostela

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šarmantní Ladislav Zibura bavil divadelní scénu DK Metropol  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.