Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Slunce, víno, exotika...v Hluboké nad Vltavou.

Slunečnou pohodou, vínem z českých a moravských vinic, vodou z moří a oceánů i luxusními auty – tím vším žilo v sobotu 17.9. město Hluboká nad Vltavou.

Slavnosti vína už dopoledne oživily centrum města úvodním slavnostním průvodem, ve kterém se představily mažoretky Hlubocké Princezny, hlubočtí baráčníci i sbor dobrovolných hasičů. Po symbolické sklizni vinné révy z vinice u Knížecího dvora následoval tradiční staročeský jarmark a hlavně vydatný košt vín nejrůznějších značek. Největší zájem byl jako každoročně o burčák. Náměstí u kostela nabídlo návštěvníkům akce pestrou hudební produkci – od dechovky přes rock až po cimbálovku. Koncert kapely Globus oblíbenými hity od  Beatles, skupiny ABBA a dalších některé návštěvníky inspiroval dokonce k tanci.Pořadatel akce – agentura Sinfonie – myslel i na zábavu dětí a na náměstí pro ně byl připraven nafukovací hrad.

Úplně jiná tekutina než víno byla námětem mezinárodního festivalu Voda, moře, oceány.  V třídenním programu bylo  představeno více než 30  zajímavých filmů  z vodního a podvodního světa a v doprovodném programu se diváci a návštěvníci festivalu setkali také s dokumenty a atmosférou Indonésie. Organizátoři festivalu – známý filmař a potapěč Steve Loveček Lichtag a producent Jindra Soukal s potěšením konstatovali, že zájem veřejnosti o uvedené filmy byl až překvapivě velký a mimo jiné tak bylo naplněno poslání festivalu – nejen představit filmovou tvorbu, ale také upozornit na ekologické souvislosti a nutnost chránit ekosystémy moří.

Ani víno, ani voda, ale benzín v nádržích pod oslnivě nablýskanými kapotami – další tekutina, díky které mohla Hluboká nad Vltavou přivítat členy Ferrari clubu Czech republic.Sraz majitelů luxusních aut, jejichž vlastnictví není otázkou majetku, ale životní filozofií, byl naplněn programem, který připravil Golfový klub Hluboká nad Vltavou a Relaxační a regenerační centrum Hluboká. Vyhlídková jízda městem, návštěva zámku, golfový turnaj na hlubockém hřišti a večerní raut v restauraci RRC Hluboká – to vše bylo oceněno účastníky srazu jako velmi příjemný zážitek, který si rádi brzy zopakují.

Luxusní auta

Neděle, 18. září 2011, 14:48

Luxusní auta
Luxusní auta

Štítky víno, Hluboká nad Vltavou, festival, moře, vinice, The Beatles, sbor dobrovolných hasičů, ABBA, Zlatý glóbus, Steve Lichtag, Ferrari, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slunce, víno, exotika...v Hluboké nad Vltavou.  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.