Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Umělci předvedli své nadání v ulicích města

Centrum Českých Budějovic minulý týden oživili pouliční umělci, kteří po dva dny předváděli své dovednosti pod širým nebem. Naštěstí se počasí umoudřilo a přestalo pršet, takže třetí ročník Buskers festu proběhl podle plánu.

Busking je označení pro jakékoli pouliční vystupování, ať už hudební, divadelní či třeba artistické. Tento rok byla akce věnována památce Filipa Topola, který zemřel před několika dny. Ten totiž se svou skupinou Psí vojáci stál v roce 2011 u zrodu tohoto festivalu.

Ve čtvrtek se hned na několika místech představily zajímavé kapely a divadla, ale vystoupili také artisté, prozaici či malíři. Jedním z míst, kam se Budějcká Drbna vydala, byla Lannova třída u nádraží, kde se jeden postarší odvážlivec odvázal a přede všemi rozjížděl taneční show při koncertě kapely Singhaia.

Dalším oblíbeným místem se stal park Na Sadech, kde zahrála skupina Epydemye a kapličtí hudebníci Exfanta. U Černé věže se zase hrálo divadlo a potom na ukulele. Hlavní program se v šest hodin večer přenesl na Sokolský ostrov, kde večer uzavřela punková kapela Caesarovy Kanady.

V pátek se umělci představili na Piaristickém náměstí, Lannově třídě u Vatikánu, autorské čtení básní proběhlo u divadla a Na Sadech zněly rytmy kapely Vees. To hlavní se odehrálo odpoledne na Sokolském ostrově, kde vystoupili například Strong Coffee či kapela h.USA.

Na stejném místě celý den probíhaly i výtvarné dílny pro děti, ukázky akrobacie na šále či slackline workshop.

Buskers fest 2013

Úterý, 2. července 2013, 11:25

Epydemye to rozjela Na Sadech
Never been 2 Jamaica

Štítky Buskers fest, České Budějovice, festival pouličního umění, hudební skupina, divadlo, Filip Topol, Na Sadech, Drbna.cz, Epydemye, USA, Kanada, Vatikán, Černá věž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Umělci předvedli své nadání v ulicích města  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.