Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V majálesovém průvodu se představí přes 3000 masek

Více než tři tisícovky masek se představí v průvodu při letošním Budějovickém Majálesu. Tradiční studentský festival, který patří mezi největší v tuzemsku, se v krajském městě uskuteční od 6. do 11. května. Letos se bude konat jeho desátý ročník.

Od pondělí do soboty se při akci představí více než 160 umělců. Na majálesu vystoupí například Lenka Dusilová, český raper Vladimir 518 nebo hip-hopová formace Prago Union, která Česká Budějovice navštívila při studentském festivalu už vloni.

Pořadatelé chystají proti minulým ročníkům jednu zásadní změnu. „Z důvodu eliminace nočního hluku jsme rozhodli o přesunu pátečního a sobotního programu ze Sokolského ostrova přes řeku směrem ke Sportovní hale,“ uvedla Barbora Kočvarová ze studentského kulturního sdružení.

Sokolský ostrov, který se nachází v těsné blízkosti centra města, však nadále zůstane jedním z hlavních center majálesu. Po jeho dobu tam bude v provozu kavárna, kde se uskuteční divadelní představení a projekce filmů.

V pátek 10. května si účastníci také zvolí Krále majálesu. Podrobné informace o programu pořadatelé postupně aktualizují na svém webu. Vloni festival navštívilo 14 tisíc lidí.

Zdroj: ČTK

Štítky Budějovický Majáles, průvod, masky, festival, maska, Lenka Dusilová, Vladimir 518, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V majálesovém průvodu se představí přes 3000 masek  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.