Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kvůli počasí zaznamenali jihočeští záchranáři více výjezdů

Zvýšený počet výjezdů souvisejících se současným extrémně teplým počasím evidují v těchto dnech záchranáři na jihu Čech. Mluvčí krajské záchranky Petra Kafková uvedla, že ale nejde o nijak dramatickou situaci.

Jen za pondělí měli záchranáři v regionu 175 výjezdů, z toho kolapsové stavy z vedra ošetřovali v šesti případech. "Zaznamenali jsme mírný nárůst výjezdů k lidem s onemocněním oběhové soustavy a se zhoršením chronického onemocnění. Situace na jihu Čech kvůli vysokým teplotám ale rozhodně není tak dramatická, jako například u středočeských kolegů,“ uvedla Kafková.

Záchranáři přesto varují především chronicky nemocné, starší lidi a rodiče malých dětí, aby pokud možno mezi 12. až 17. hodinou nevycházeli na přímé slunce, lidé by podle Kafkové měli také hodně pít.

Varování platí i pro majitele zvířat. Nedávno řešili strážníci v jižních Čechách případ, kdy majitel nechal své miláčky v rozpáleném autě. Jeden uhynul, druhého se podařilo zachránit.

Autor: René Kekely, Mediafax

Štítky Česko, Mediafax, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli počasí zaznamenali jihočeští záchranáři více výjezdů  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.