Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Místo pikadorů už se dělají palačinky

Tak už jsme také světoví. Už i v našem krásném městě si můžeme místo pikadoru v Krajinské ulici nebo u Prioru koupit výtečné francouzské palačinky.

A nemusíme kvůli tomu ani zalézt do kavárny či jiného podniku. Stačí se jen na chvilku zastavit a poručit si. U milé obsluhy si můžete za pár desítek korun vychutnat nejen sladkou bombu, ale také na vlastní oči vidět, jak se před vámi palačinky připravují.

My jsme ochutnávali na obou stanovištích. V Krajinské ulici obsluhují dva borci, kteří, jak bylo vidět, se teprve tomuto řemeslu učí. S palačinkami teprve začínají, ale i tak byl jejich výtvor výborný. Palačinka s marmeládou, s nutellou, ovocem či zmrzlinou vás zde přijde na 45 – 60 korun. 

Stejně spokojení jsme byli i při ochutnávce u Prioru, kde už stánek funguje skoro přes rok. Zde ale obsluhuje sympatická slečna, která „už to má v ruce“.  Prostě...vypadá při tom více profesionálně, navíc i ceny má pěkné. Vejdete se tu do čtyřiceti korun, ty nejlevnější vás přijdou na dvacku. I výběr je větší, když nemáte chuť na sladké palačinky, můžete si dát třeba i slané se sýrem a šunkou.

Autoři

Štítky palačinka, zmrzlina, marmeláda, ovoce, nutella, sýr, šunka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Frank Flint

... jdu vydělat lovem palačinek!

Pondělí, 25. července 2011, 10:37Odpovědět

Libor Matoušek

Paličinky se zmrzlinou, palačinky s čokoládou, palačinkovej koktejl, palačiky na sádle se šunkou a sýrem, palačinky s marmeládou, palačinky s oříškama, palačinky s tzatziky, palačinky se salámem, palačinky na salámu, palačinky s klobásou, palačinky s párkem, palačinky sypané drcenou čokoládou, palačinky s krevetama....., a to je asi tak vše co bych vám o výrobě palačinek řekl..

Pondělí, 25. července 2011, 09:16Odpovědět

Místo pikadorů už se dělají palačinky  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.