Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Na výstavě Hobby jaro 2011 zjistila ČOI závady u každého třetího prodejce

Na 60 kontrol provedli inspektoři České obchodní inspekce (ČOI) mezi 11. až 15. květnem na českobudějovickém výstavišti během výstavy Hobby jaro 2011. Závady zjistili ve 20 případech, tedy u každého třetího prodejce, informuje ČOI v pondělí na svých webových stránkách.

"Protože je tato výstava také prodejní a je možné kromě rostlin a techniky zakoupit rovněž nejrůznější rostlinné a živočišné výrobky, cukrovinky a občerstvení nebo se účastnit prodejních prezentací spotřebního zboží, tradičně nechyběli mezi návštěvníky ani inspektoři ČOI," píše se na stránkách inspekce.

Z 60 kontrol zjistili závady ve 20 případech. Zaměřili se na stánkový prodej spotřebního zboží a občerstvení, konkrétně na kontrolu dodržování povinností stanovených zákonem o ochraně spotřebitele, zákonem o technických požadavcích na výrobky i zákonem o obecné bezpečnosti výrobků.

"Zákaz prodeje byl vydán na 66 kusů výrobků v celkové hodnotě 28 756 korun. Vydáno bylo i osm blokových pokut ve výši 7500 korun za méně závažná porušení zákona o ochraně spotřebitele a 12 pokut příkazem na místě v celkové výši 12 000 korun," dodává inspekce.

Autor: Filip Nachtmann

Štítky Česká obchodní inspekce, výstava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na výstavě Hobby jaro 2011 zjistila ČOI závady u každého třetího prodejce  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.