Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nehodu u Hluboké, při které zemřeli čtyři lidé, zavinil mladík z Českobudějovicka

Nedělní ranní tragickou nehodu u Hluboké nad Vltavou, při níž celkem čtyři lidé, včetně dvou policistů z Milevska na Písecku, zavinil s největší pravděpodobností 19letý mladík z Českobudějovicka. Informovala o tom mluvčí policie Lenka Holická.

"Vyšetřovatel v současné době čeká na výsledky testů DNA, neboť tělo muže při požáru auta shořelo a bez genetických testů není možné stoprocentně určit jeho totožnost," uvedla Holická.

Mladík měl údajně pochází z Týna nad Vltavou. Své vozidlo Opel Calibra si pořídil nedávno.

"Podle dosavadního zjištění šlo s největší pravděpodobností o nešťastnou náhodu. Mladík neměl problémy doma ani ve škole. Vyloučit samozřejmě nelze ani možnost, že by toto mohl mladík učinit úmyslně," podotkla mluvčí s tím, že pravdu bude těžké zjistit, neboť všichni při nehodě zemřeli.

Verzí, proč se mladík s policisty srazil, je několik. Mohl být pod vlivem alkoholu, drog, mohl jej zastihnout mikrospánek a vyloučen nemůže být ani sebevražedný úmysl. Kriminalisté nyní hledají i další možné svědky, kteří mohou mít informace týkající se nejen samotného průběhu události, ale i chování pravděpodobného viníka nehody.

Už v neděli vyvěsili na policejní služebnu v Milevsku na Písecku černou vlajku. Právě zde sloužili mladí policisté ve věku okolo třiceti let, kteří zahynuli ve vozidle. Oba muži měli rodiny, jeden z nich se měl za krátko ženit.
"Je to strašná tragédie. Mladí policisté se snažili někomu v rámci své služby pomoci a ocitli se ve špatném okamžiku na špatném místě. Dobře jsem je znal," řekl starosta Milevska Zdeněk Herout (ODS).

Mrtvými policisty z Milevska jsou Radek V. a Jaroslav D., oba ve věku okolo třiceti let. Protože po sobě zanechali i rodiny, rozhodli se jejich kolegové vyhlásit mezi sebou finanční sbírku. Tragédie má ještě jeden rozměr - mladíkův bratr se podle informací blízkých rodiny v pondělí pokusil o sebevraždu, naštěstí neúspěšně.

Nehoda se stala v neděli po čtvrté hodině ranní na silnici mezi Hlubokou nad Vltavou a Týnem nad Vltavou, nedaleko kempu Křivonoska. Policisté, kteří jeli od Týna, převáželi na protialkoholní stanici do Českých Budějovic 28letého muže. Ten krátce předtím v obci u Milevska v opilosti slovně i fyzicky napadl svou sestru. "Napadl ji nožem, ona vyvázla jen s oděrkami, které ji ošetřil přivolaný lékař. Protože se rodina obávala o zdraví a život, rozhodla policejní hlídka o převozu muže na záchytku," dodala Lenka Holická.

Právě po cestě se pak s nimi srazilo osobní auto jedoucí v protisměru. To okamžitě začalo hořet, řidič na místě zahynul. Policisté i převážený muž utrpěli zranění neslučitelná se životem a lékaři ze záchranné služby, kteří za krátko na místo dorazili, mohli už jen konstatovat smrt.

Od pátku do pondělí tak na jihočeských silnicích vyhaslo sedm lidských životů. Navečer u Čimelic na Písecku havaroval motorkář, který nehodu rovněž nepřežil. V pátek předtím narazil u Veselí nad Lužnicí na Táborsku do stromu 19letý mladík se svým peugeotem. Ve vozidle, které se okamžitě vzňalo, uhořel. V pondělí u Katovic na Strakonicku vjel 46letý řidič s osobním automobilem do protisměru a srazil se s protijedoucím nákladním vozidlem. Řidič osobáku na místě zahynul, řidič nákladního auta přežil bez úhony.

Autor: René Kekely, Mediafax


 

Štítky Hluboká nad Vltavou, okres České Budějovice, Milevsko, okres Písek, havárie, rodina, Týn nad Vltavou, Opel Calibra, Peugeot, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Nehodu u Hluboké, při které zemřeli čtyři lidé, zavinil mladík z Českobudějovicka  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.