Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Prezident Zeman zavítá v rámci návštěvy kraje i do jihočeské vesnice roku

Miloš Zeman, který je momentálně na státní návštěvě Vietnamu, zavítá do obce Cehnice. Vesnici roku Jihočeského kraje 2016 navštíví v rámci návštěvy kraje, která začíná v pondělí 12. června. Mimo jiné vyrazí na setkání s občany i do Milevska či Vimperku.

Hlava státu se ve svém funkčním období vůbec poprvé setká s novou hejtmankou. Jiřího Zimolu vystřídala na konci dubna Ivana Stráská. Ta prezidenta přivítá s jeho chotí před budovou krajského úřadu v pondělí v 10:30. Zeman se poté potká se zastupiteli Jihočeského kraje, starosty obcí, řediteli příspěvkových organizací a dalšími významnými osobnostmi.

Odpoledne vyrazí prezident republiky do Kaplice. Krátce po půl třetí se ocitne ve firmě Engel strojírenská, kde se následně sejde i se zaměstnanci. Před čtvrtou hodinou přijede k městskému úřadu, kde bude mít o tři čtvrtě hodiny později debatu s občany.

V úterý přijede prezidentská kolona po jedenácté hodiny do jihočeské vesnice roku. Cehnice přivítají Zemana na zahradě základní a mateřské školy, kde bude v 11:45 další beseda s občany. O hodinu později se hlava státu podívá do Hoštic u Volyně, kde dojde i na focení s legendárním autobusem Zemák. Před třetí hodinou poté dorazí do hotelu Zlatá Hvězda ve Vimperku, kde se s lidmi setká v 15:40.

Středeční třetí den oficiální návštěvy už bude podstatně méně náročný. Po příjezdu do Milevska před dvanáctou hodinou si od 12:15 popovídá s občany na zdejším náměstí. V půl čtvrté odpoledne je poté v kavárně hotelu Zvíkov plánována tradiční tisková konference s hejtmankou Ivanou Stráskou, po níž se vydá zpátky do Prahy.

Miloš Zeman má v posledních dnech velmi nabitý program, který musel kvůli zdravotnímu stavu na doporučení lékařů upravit. Od úterý je s manželkou ve Vietnamu, ze kterého ve čtvrtek odlétá a míří do Kazachstánu. V Astaně se zúčastní zahájení mezinárodní výstavy Expo 2017.

Foto Jana Kroneislová

Štítky Zeman, Stráská, návštěva, Jihočeský kraj, Miloš Zeman, Vietnam, Vimperk, Milevsko, Cehnice, Ivana Stráská, Jiří Zimola, Světová výstava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prezident Zeman zavítá v rámci návštěvy kraje i do jihočeské vesnice roku  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.