Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kandidátku ODS povede do krajských voleb Martin Kuba

S blížícími se krajskými volbami začínají politické strany postupně odtajňovat jména svých lídrů. Na začátku února byla do čela ČSSD zvolena hejtmanka Jihočeského kraje Ivana Stráská. Jasno už je také o lídrovi ODS, kterou povede bývalý ministr průmyslu Martin Kuba.

Lídrem strany do letošních krajských voleb byl Martin Kuba zvolen mezi prvními. Na svém facebookovém profilu to oznámil na začátku ledna. „O tom, jestli do toho jít jsem samozřejmě dlouze uvažoval. Chtěl jsem na to znát názor nejen mých kolegů z ODS, ale také z naší firmy a v neposlední řadě jsem chtěl slyšet, co na to říkají doma a zajímal mě názor mých přátel, kterých si vážím. Teprve pak jsem se rozhodl, že do toho půjdu,“ popsal Kuba.

Oznámil také, že chce na „letošní kandidátku poskládat jinak“. „Stejně jako jsem v roce 2018 přivedl na komunální kandidátku v Českých Budějovicích nezávislé osobnosti, hodlám to udělat i nyní. Jsem rád, že se takových osobností poslední dobou k jihočeské ODS hlásí víc a víc. Je to signál, že jdeme správným směrem,“ uvedl. Některé kandidáty už Kuba představit. Je mezi nimi například bývalý ředitel Ředitelství služby pořádkové policie Martin Hrinko nebo ředitel strakonické nemocnice Tomáš Fiala.

Do letošních voleb chce jít ODS podle Kuby s jasnou vizí pro budoucnost Jihočeského kraje. „Určitě se ve velké míře zaměříme na školství, zdravotnictví a sociální služby. Věnovat se ale budeme také novým otázkám v oblastech bezpečnosti. Jednou z našich velkých priorit bude i to, abychom v budoucnu dokázali předat našim dětem kraj a krajinu kolem v co nejlepším stavu. To znamená přechod na co nejčistší energetiku, využití odpadu pro energetiku, ochrana vod. Ve všech těchto oblastech přineseme jasné kroky,“ slibuje lídr ODS a dodává: „Jasná vize toho, jakým směrem se bude náš kraj ubírat, je to, co nám tady dlouhodobě chybí.“

Čtete také:

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky krajské volby, volby, ODS, Martin Kuba, Jihočeský kraj, Ivana Stráská, ČSSD, Tomáš Fiala, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kandidátku ODS povede do krajských voleb Martin Kuba  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.