Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Dalibor Uhlíř: Věřím v konzervativní hodnoty a zdravý selský rozum, který se ze společnosti nějak vytratil

PR článek

Manažer, sportovec, muž s jasně formulovanými názory a cíly. Od letoška také vrcholový politik, protože se stal místopředsedou hnutí Trikolora Václava Klause mladšího. Jak jde skloubit aktivní manažerský život, pestré sportovní aktivity a rodinu v dnešní náročné době? A jak se na tom všem podepsala koronavirová krize? O tom jsme hovořili s Daliborem Uhlířem.

Ví se o vás, že jste celoživotní Jihočech a patriot, je to tak? A také jste v regionu známý jako velký sportovec.
Narodil jsem se v Českém Krumlově, kde jsem strávil celé dětství, střední školu a část dospělosti, pak jsem žil nějakou dobu na Šumavě na Kvildě, a teď – víc než dvanáct let – žiju v Českých Budějovicích. Jižní Čechy jsou pro mě a svoji rodinu skutečným domovem. Od malička jsem sportoval, a to mi zůstalo dodnes. V Českém Krumlově samozřejmě badminton, ve kterém jsem dosáhl žákovských národních úspěchů, na střední škole to pak byl volejbal a dorostenecká liga v Českých Budějovicích a v dospělosti pak přišly úspěchy na horském kole i v mezinárodním měřítku.

Kromě sportu podnikáte a troufnu si říct, že to není asi úplně malý byznys – tři pobočky mezinárodního zastoupení?
Sport mě provázel celou etapu mého mladého života a myslím, že i díky tomu, že jsem chtěl podávat kvalitní výsledky, jsem podobně skočil také do podnikání. Podnikal jsem v různých oborech a nabíral zároveň zkušenosti doma i v zahraničí. Nyní vlastním tři jihočeské pobočky zastoupení mezinárodního prodejce automobilových dílů InterCars. Tato práce mě aktuálně nejvíce naplňuje a manažerské postavení ve struktuře mi otevírá další dveře a rozvíjí nové kontakty a pochopitelně i zkušenosti. Součástí práce je nemalou měrou komunikace, která mě baví a na setkávání s lidmi se vždy těším, i když může jít o náročnější pracovní jednání. Zároveň cítím velký závazek, sám totiž zaměstnávám čtyřicet lidí.

Jak vám popsané pracovní nasazení a sportovní koníčky „toleruje“ rodina?
Toleruje? (smích) Já věřím, že rodina mé nasazení chápe a není nic krásnějšího, když mě děti aktivně doprovázejí i na mých toulkách v přírodě nebo při sportovních aktivitách. Navíc je mezi mými čtyřmi dětmi poměrně velký věkový rozdíl, takže se třeba ti nejstarší zapojují i do mých pracovních ale i volnočasových aktivit. No a ti mladší třeba dokonce trénuji v různých sportovních činnostech. Spíš než o toleranci, jde tedy o symbiózu, souznění.

V době koronavirové pandemie jste se postarali o řadu spoluobčanů a byli pravidelně vídáni v ulicích při dobrovolnické činnosti. Jak se to stalo?
Mně se hned na začátku tzv. pandemie v době nouzového stavu povedlo získat ze zahraničí přes šedesát tisíc roušek, které jsme během pár dnů rozdali občanům, nemocnicím, charitám, domovům pro seniory, prodavačkám, záchrankám v celých jižních Čechách. Ale pomáhalo více dobrovolníků a organizací. Všem bez rozdílu patří velké poděkování. Pravdou ale také je, že vedení Jihočeského kraje a Magistrátu města České Budějovice krizové řízení naprosto nezvládlo a sklidilo oprávněnou kritiku občanů.

Nestává se často, aby Jihočech zastával tak významnou republikovou funkci, čerstvě jste se stal místopředsedou Trikolory Václava Klause mladšího. Co to pro vás znamená, co to může přinést regionu?
Především je to velký závazek vůči našim členům a sympatizantům, a také hodně práce nejenom v našem regionu, ale i dalších krajích, které mám na starosti. Svou práci zaměřuji na dobudování stranické struktury, fungování standardních mechanismů a postupů. Přece jenom jsme mladé hnutí, teď jsme oslavili rok od představení Trikolory. Jižním Čechám to může přinést určitě významné kontakty, zkušenosti a propojení komunální, krajské a celostátní politiky.

Co vlastně přináší Trikolora, je to celkem nový politický subjekt.
Jak jsem již uvedl, budeme slavit roční výročí založení Trikolory. Máme dva poslance parlamentu, máme několik desítek starostů a hlásí se k nám řada významných lidí. Jako Trikolora věříme především v osvědčené konzervativní hodnoty a zdravý selský rozum, který se však ze společnosti nějak vytratil. Máme tři základní pilíře: Bohatství vzniká z práce – ne z dávek a dotací, podporujeme živnostníky, podnikatele a pracovité činorodé lidi. Braňme normální svět – tradiční rodinu, tátu, mámu, děti, prarodiče, neuznáváme 37 různých pohlaví. Chráníme přírodu, lesy, pole, ale cizí je nám zelená ideologie EU, která s ochranou přírody nemá nic společného. A třetím pilířem je – Žijeme v České republice, chceme zachovat českou korunu jako národní měnu, o našich zákonech si máme rozhodovat tady, a ne v Bruselu, jsme zásadně proti kvótám na uprchlíky, ale také proti přijetí Eura. Myslím, že je to srozumitelný program, kterému lidé rozumí.

Stejně jako Klaus ml. jste se i vy rozešel s ODS, byť o mnoho let dříve. Co bylo důvodem?
Už nevím přesně v jakém roce, může to být asi patnáct let. Ale bylo to v době různých Dalíků, Řebíčků, kmotrů a klientelismu, který tuto stranu svazoval a zničil. Tehdy se dělo to, že slibovala členům, a především voličům, něco a dělala přitom úplně něco jiného. Zvyšovala daně, přestala hájit živnostníky a střední třídu, přestala být pravicová. Dnes se hlásí k evropské zelené politice, posunula se někam do středu politického spektra a přestala hájit pravicové, konzervativní hodnoty, na kterých byla v devadesátých letech postavena. Tento prostor nyní zaplnila Trikolora a je připravena tyto nadčasové hodnoty a principy hájit a neustoupit z nich.

Na podzim budou krajské volby, zúčastní se jich vaše hnutí a vy osobně. Máte na jihu Čech nějaké další osobnosti?
Do krajských voleb jdeme ve všech krajích, tedy i na jihu Čech. Jednáme o společném postupu se Soukromníky a Nezávislými, kde jsme již domluveni, ve hře jsou ještě další jednání. Budeme opravdu silní a připravení převzít zodpovědnost za kraj. Naší kandidátkou na hejtmanku je Ivana Kerlesová, známá a respektovaná jihočeská politička, na druhém místě kandiduji já a kryji naší „hejtmance“ záda, na třetím místě kandiduje zkušený a velmi oblíbený politik a sexuolog z Tábora docent Zvěřina, který nás doplňuje svou zkušeností a nadhledem. Na kandidátce máme několik starostů, významných osobností regionu i úplných nováčků.

Co budete chtít změnit nebo naopak pochválit na krajské úrovni, na co se dá navázat?
V jižních Čechách máme úžasnou přírodu a spoustu krásných památek, máme na čem stavět. Ale také nejhorší dopravu v rámci ČR, to se musí změnit a přestat přešlapovat na místě. Máme zdravotnictví na velmi vysoké úrovni a funkční nemocnice, ale chybí nám pokrytí pohotovostí a praktici v jednotlivých obcích. Nesmyslně se nasypala více než miliarda do utopického plánu letiště, další miliony už tam nepustíme a budeme chtít prověřit auditem tyto investice. Budeme podporovat dostavbu JE Temelín a zapojení regionálních firem. Máme plán, jak ochránit jihočeské lesy, půdu a vodu. Chceme podpořit potravinovou soběstačnost a především to, že na jihočeských polích se mají pěstovat potraviny, a ne příměsi do pohonných hmot. A je toho mnohem víc, co bude Jihočechy zajímat a zdravým rozumem nás podpoří. Trikolora je prostě tady, silná, sebevědomá pravicová strana.

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Dalibor Uhlíř, Trikolora, krajské volby, Václav Klaus, sport, rodina, Jihočeský kraj, koronavirová krize, Česko, České Budějovice, příroda, Český Krumlov, Trikolóra hnutí občanů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaroslav Peterka

Tohle je tedy dobrej klaun, v podnikání asi úspěch má. Ale jinak.

Středa, 17. června 2020, 17:37Odpovědět

Zipe Pezi

Tak si užijte několikátý klon odeeSSmanské partaje. Pindání o naději, to zní hezky. Abyste ale nedopadli, jako ti bezďáci v Praze, když jim Naději (v Praze u Bulhara) zavřeli a rozebrali a oni přišli o žvance, na které byli zvyklí. Pesimismus? Spíše "jasné signály", že se bude plnými hrstmi rozhazovat miliardářům, jako činila vaše předloha - ptáčnická partaj v čele s vrtošivým staříkem. Na lidi budete kašlat, stejně jako předloha, privatiSSace vodáren, energií, všech základních služeb a ožebračování většiny, nic jiného neumíte, kradl starej, krade mladej, to bylo celé věky, že to šlo po famílii. Hlavně za ně neberte nástupnictví moc vážně, aby někdo časem i vám nedal k náhradě škody vzniklé výrobou bohatců, takovou kontinuitu byste asi nechtěli, že.

Středa, 17. června 2020, 15:19Odpovědět

Daniel Syrový

:-)

Středa, 17. června 2020, 12:36Odpovědět

Miroslav Novotný

Asi nemusím být kandidát věd, abych viděl jaké je to klišé.. :) Ani jsem se nevyhradil stranově.. Ba dokonce jsem ani nedal náznak toho, že chci skončit.. Ani o pesimismu se nedá hovořit.. Byla to reakce na POLITICKÝ článek v Budějcké Drbně.. Minimálně foto s kozou či úvodní foto alá svatozář je minimálně k zaražení.. Pokud mu fandíte, dejde mu hlas.. To Vám nikdo nebrání..

Středa, 17. června 2020, 12:28Odpovědět

Daniel Syrový

Trikolóře zkusím dát hlas. U ostatních partají už vím co můžu čekat. V podstatě to co předváděly dodnes a to není nic o co bych v budoucnosti stál. Trikolóra je alespoň naděje, že se nebude rozhazovat plnými hrstmi lidem, kteří nechtějí dělat a horší než s ANO nebo ČSSD to určitě nebude. A když mě nas...u, příště je prostě volit nebudu, tak jako ODS.

Středa, 17. června 2020, 12:27Odpovědět

Daniel Syrový

Pezi a Novotný, víte o životě kulové, ale jste chytří jako Rudé Právo. S vaším pesimistickým pohledem na svět by pro vás bylo snad lepší kdybyste to ukončili. :-)

Středa, 17. června 2020, 12:21Odpovědět

Zipe Pezi

A jéje. Zase pravicování. Majitel čehokoli, který se k tomu dostal jakoukoli cestou se postará lépe, jak říkal starý chmaták Klaus. Retro jako swiň.

Úterý, 16. června 2020, 08:55Odpovědět

Miroslav Novotný

Nu, na PR placené články jsem si zvykl.. Na vyskakujici okna jsem alergický, ale taky jsem to tu pretrpel.. Ale politické žvásty alá vyřeším všechno, vše vím a vše špatné oni, já ne.. No, to už je moc.. :(

Pondělí, 15. června 2020, 18:58Odpovědět

Dalibor Uhlíř: Věřím v konzervativní hodnoty a zdravý selský rozum, který se ze společnosti nějak vytratil  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.