Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihočeši 2012 chtějí v krajských volbách získat 20 procent voličů

Podporu 20 procent voličů chce v podzimních krajských volbách dosáhnout hnutí Jihočeši 2012. Jeho kandidátní listinu tvoří z velké části starostové obcí i větších měst. Dvacetiprocentní hranice by podle předsedy Jihočechů 2012 Pavla Hrocha mohla na jihu Čech stačit na vítězství v krajských volbách. Uvedl to dnes na tiskové konferenci.

„Uvidíme, jak to nakonec na podzim bude. Máme tu nová uskupení i starší, zkušenější strany. Někdo hovoří o 25 procentech, my si myslíme na těch 20 procent,“ řekl Hroch.

Jihočeši 2012 se vracejí k modelu, který si vyzkoušeli v krajských volbách před osmi lety. Tehdy i nyní kandidovali společně s hnutím Občané pro Budějovice (HOPB) a Táborem 2020. V roce 2012 seskupení získalo třetí nejvyšší počet hlasů, což bylo 14,58 procenta. V přepočtu to znamenalo devět mandátů z 55. „Jsem si blízcí, názorově blízcí. Už v roce 2012 měla spolupráce úspěch,“ řekl dnes Hroch, který je náměstkem jihočeské hejtmanky a zároveň starostou Kovářova na Písecku. Hroch bude lídrem kandidátní listiny v podzimních volbách.

Pozici dvojky zastává náměstek českobudějovického primátora Ivo Moravec (HOPB), třetí je bývalý starosta Tábora Jiří Fišer (Tábor 2020). I na dalších místech figurují lidé se zkušenostmi z radnic. Na čtvrté pozici je písecká starostka Eva Vanžurová (Jihočeši 2012) a pátý je starosta Sezimova Ústí Martin Doležal (bez politické příslušnosti). „Naše kandidátní listina je propojením velkých měst i malých obcí. Z toho vychází i naše motto: Jsme vaši sousedé,“ uvedl Hroch.

Autoři | Foto

Štítky ČR, volby, Jihočeši 2012, kraje, krajské volby, Pavel Hroch, kandidátní listina, Česko, Občané pro Budějovice, Jiří Fišer, Ivo Moravec, Martin Doležal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeši 2012 chtějí v krajských volbách získat 20 procent voličů  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.