Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dalibor Uhlíř rezignoval na post celostátního místopředsedy Trikolóry

K dnešnímu dni rezignoval Dalibor Uhlíř na funkci celostátního místopředsedy Trikolóry. Jako důvod uvedl, že chce nechat nově zvolené předsedkyni Zuzaně Majerové Zahradníkové prostor, přivést si nový tým. Uhlíř o tom informoval prostřednictvím dopisu, který zaslal do médií.

Mluvčí Trikolóry Ivana Kerlesová odešla z funkce. Kvůli krokům Klause následuje některé spolustraníky

Část členů Trikolóry vyzývá předsedu strany a poslance Václava Klause mladšího k odstoupení kvůli údajnému porušování stanov a zásahům do programu a kandidátek bez projednání se stranickými kolegy. Kvůli krokům Klause už oznámili například dva...

„Jsem přesvědčen, že po rezignaci předsedy hnutí Václava Klause ml. jsme se zachovali ukvapeně a naší jedinou výraznou politickou osobnost nechali příliš snadno odejít ze struktur Trikolóry. Česká konzervativní pravice tím významně ztratila,“ uvedl Uhlíř v dopisu s tím, že se rozhodl rezignovat k dnešnímu dni.

Jako důvod rezignace uvedl, že chce nechat prostor nově zvolené předsedkyni Zuzaně Majerové Zahradníkové přivést si nový tým spolupracovníků. Měla by také dostat příležitost pro stanovení dalšího politického směřování Trikolóry, což se již děje,“ napsal.

Uvedl také, že považoval za svou povinnost prosadit standardní konání sněmu dle stanov hnutí nebo volbu nového předsedy hnutí všemi členy, jak o to žádala široká členská základna. „To považuji za nejčistší formu znovuzískaní důvěry členů po odchodu prvního předsedy hnutí. Bohužel se mi to prosadit nepodařilo,“ dodal.

Na konci března rezignoval na post předsedy strany její zakladatel Václav Klaus mladší. Důvody odchodu z veřejného dění označil z drtivé většiny za osobní.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Archiv Dalibora Uhlíře

Štítky Dalibor Uhlíř, Trikolóra, místopředseda, rezignace, Zuzana Majerová Zahradníková, Václav Klaus mladší, Trikolóra hnutí občanů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dalibor Uhlíř rezignoval na post celostátního místopředsedy Trikolóry  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.