Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Přidat potřebným a ubrat bohatým. Usilujeme také o vystoupení z NATO, říká lídryně jihočeských komunistů

Budějcká Drbna postupně představí všechny jihočeské lídry stran, které se ve volebním modelu CVVM umisťují nad pětiprocentní hranicí nutnou pro vstup do Poslanecké sněmovny. Své programové priority jako první představila lídryně KSČM Alena Nohavová. Ta již post poslankyně v minulosti hájila.

Jednašedesátiletá politička působila osm let v krajském zastupitelstvu. Od roku 2013 do roku 2017 byla poslankyní, kde se věnovala sociální, zdravotní a školské oblasti. Třetím rokem je předsedkyní Jihočeského krajského výboru KSČM.

Alena Nohavová jiné mimo jiné dlouholetou členkou odborové organizace Českomoravský Odborový Svaz Pracovníků Školství. V letošním roce byla také zvolena předsedkyní Krajské rady seniorů Jihočeského kraje. Po dobu 20 let působila v tělovýchovné jednotě a věnovala se trenérské práci ve sportovní gymnastice.

Pro KSČM by podle slov lídryně bylo úspěchem obhájení stávajícího počtu mandátů. „Samozřejmě, že každá strana nebo hnutí, které jde do voleb, chce uspět a překročit pětiprocentní hranici. Budeme rádi, když nám voliči dají důvěru a obhájíme v PS mandáty, které máme nyní, tedy patnáct poslanců,“ shrnula.

Komunisté jdou do voleb s mottem „Šance na nový začátek.“ „Máme pět základních priorit. Je to především právo na důstojný život. S českými občany se nesmí zacházet jako s druhořadými obyvateli EU. Druhou prioritou je podpora poctivé práce a vyšší zdanění bohatých. Chceme přidat potřebným a ubrat bohatým. Zároveň chceme dát stopku dalším privatizacím,“ vypichuje Nohavová.

Třetím pomyslným „péčkem“ je podle komunistů podmínka pro život v míru. „To znamená, že armáda musí sloužit obraně země a pro bezpečí občanů. Dlouhodobě usilujeme o vystoupení z NATO a chceme obnovit vztahy s Ruskem a Čínou. Zároveň jsme proti ilegální migraci. Čtvrtým „péčkem“ je péče o dítě a jejich vzdělání. Děti mají právo na šťastné dětství, vzdělávání i volnočasové aktivity zdarma,“ dodává lídyrně KSČM v Jihočeském kraji.

Poslední prioritou je podle ní zdravější příroda a čistší životní prostředí. „To se v Jihočeském kraji týká Šumavy a zadržování vody v krajině, ale i vrácení správy vodních zdrojů do rukou kraje a obcí. Chceme kvalitní potraviny - a to lze dosáhnout zpřísněním norem. Myslíme si, že bychom měli opět směřovat k potravinové soběstačnosti. Podstatné je také spříznění norem na kvalitu potravin,“ uzavírá.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook.com/AlenaNohavova

Štítky volby, KSČM, Alena Nohavová, poslanecká sněmovna, NATO, Poslanecká sněmovna ČR, Centrum pro výzkum veřejného mínění, Jihočeský kraj, Českomoravský odborový svaz pracovníků školství, Evropská unie, Rusko, Čína

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ladislava Blažkova

Těm modrým psům,co se vyjadřovali přede mnou přeji bohatý a plnohodnotný život.Hlavně aby byli stále bohatí a zdraví a ne chudí a nemocní.....jinak vše,co komunisti mají v programu má logiku a ještě bych byla zvýšení daní pro cizí firmy.

Úterý, 17. srpna 2021, 21:37Odpovědět

Antonín Kania

....s tím bych i souhlasil !!

Sobota, 14. srpna 2021, 18:14Odpovědět

Richard Schmidtmajer

To už tady bylo. Kdo je potřebný a kdo je bohatý? To zase budeme zabavovat majetky úspěšných, ze zemědělců budou kulaci, z majitelů továren nenávidění fabrikanti a tak dál? Znovu je budeme zavírat do vězení a neschopní komunisti budou řídit stát, továrny a násilně zakládat zemědělská družstva? Už jednou byla komunistická ideologie prohlášena za zločinnou a to, že donašeč StB, bývalý komunista a křivopřísežník, nyní vládne spolu s komunisty a opírá se o jejich hlasy jim nedává právo chtít vládnout. Kdy už skončí komunisti na smetišti dějin?!

Sobota, 14. srpna 2021, 09:12Odpovědět

Tomáš Petit

Rudá fena. Je neuvěřitelné, že bolševici, kteří mají na svědomí miliony mrtvých, tu stále jsou a dovolují si říkat, co je špatné a co dobré.

Pátek, 13. srpna 2021, 14:53Odpovědět

Jan Richter

NATO mi nevadí ALE EU mi vadí

Pátek, 13. srpna 2021, 14:06Odpovědět

Přidat potřebným a ubrat bohatým. Usilujeme také o vystoupení z NATO, říká lídryně jihočeských komunistů  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.