Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Kerlesová z Přísahy: Náš program je založen na potřebách občanů

PR článek

Ivana Kerlesová (43) kandiduje do Poslanecké sněmovny za hnutí Přísaha Roberta Šlachty. Vedle své práce v komunikační agentuře se zaměřuje na veřejně prospěšné aktivity: tlačí na politiky, aby zajistili dostatek dostupných energetických zdrojů pro další generace Čechů, snaží se o zlepšení stavu nynějšího výchovně vzdělávacího systému a upozorňuje na nebezpečné fenomény moderní doby vedoucí k postupnému úpadku společnosti.

„Považuji za nesmírně důležité, že Přísaha tyto hodnoty promítla do svého programu a jako jediná se k nim transparentně přihlásila. Vážím si toho! Náš celý program je založen na potřebách občanů, je konkrétní a vychází z osvědčené praxe z různých oborů. Všechny body našeho programu jsou proveditelné a řešitelné,“ říká Ivana Kerlesová.

Co je podle vás největším problémem Jihočeského kraje?
Doprava a bydlení. Jižní Čechy mají v oblasti dopravy nechtěné prvenství. Leží na jediné světové straně, která není spojena dálnicí s naším hlavním městem. A náš soused - Rakousko - je tak jedinou sousední zemí bez dálničního spojení s Prahou. Dálnice D3 se staví od roku 1988 a z plánovaných 168 kilometrů je nyní postaveno pouze 70 kilometrů. Chybějící dálnice přitom značně omezuje Jihočechy a zároveň je zbavuje nových pracovních příležitostí.

Dalším problémem je nedostatek dostupných bytů. Nové bydlení je v České republice v poměru k platům nejméně dostupné v celé Evropě. Nemovitosti jsou drahé a na hypotéku dosáhne stále méně lidí. Vedle toho rostou i náklady na nájemní bydlení u nemovitostí v soukromém vlastnictví. 

Jak chcete tento problém z pozice poslance řešit?
Přísaha bude důsledně trvat na rozvoji dálniční sítě v ČR. Budeme tzv. šlapat na ministra dopravy, aby neuhnul z plánů na dostavbu dálnice a lépe si ohlídal i činnost Ředitelství silnic a dálnic. Předložíme zákon o dopravních liniových stavbách, jehož cílem bude zjednodušit výstavbu dálnic.

U bydlení máme také několik řešení: vlastnické bydlení se musí vyřešit zrychlením výstavby. Budeme trvat na důsledné kontrole zákonných lhůt. Řešením nedostatku nájemního bydlení je zase výstavba nájemních bytů ze strany obcí a samosprávy. Nejen startovacích bytů a bytů pro lidi v nouzi, ale i běžného bydlení pro rodiny s dětmi. K financování těchto projektů by se využily soukromé a veřejné zdroje. A nakonec prosadíme zákon o sociálním bydlení, který pomůže vyřešit bydlení pro lidi v nouzi.

Co může Přísaha nabídnout voliči, který je ještě nerozhodnut?
Máme za sebou desítky debat s občany ve všech regionech a známe jejich problémy. Právě na lidech je náš program založen, je konkrétní a vychází z osvědčené praxe z různých oborů. Všechny body našeho programu jsou proveditelné a řešitelné. Navíc máme silného, spravedlivého a zodpovědného lídra. Jdeme zastavit rozkrádání státu, aby peníze mohly sloužit občanům.


Zadavatel Komunik s.r.o., zpracovatel Komunik s.r.o.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Přísaha, Ivana Kerlesová, volby, politika, Jihočeský kraj, bydlení, Poslanecká sněmovna ČR, PŘÍSAHA - občanské hnutí Roberta Šlachty, dálnice, stavba, Česko, Rakousko, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kerlesová z Přísahy: Náš program je založen na potřebách občanů  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.